Video: Tampa zničila Montreal, o Bostone rozhodli stotiny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Colorado boston
Colorado rozhodlo o víťazstve nad Bostonom v poslednej sekunde riadneho hracieho času. Foto: SITA/AP

NEW YORK/BOSTON 14. októbra (WEBNOVINY) – Ani jeden z trojice slovenských hokejistov Zdeno Chára (Boston), Andrej Meszároš (Buffalo), Tomáš Kopecký (Florida) nebodoval v pondelkových stretnutiach NHL. Hlavnou hviezdou bol Steven Stamkos, ktorý troma gólmi pomohol k vysokému víťazstvu Tampy Bay 7:1 nad Montrealom.

Sekundoval mu obranca Victor Hedman s gólom a troma asistenciami. Stamkos v prvých dvoch zápasoch sezóny neskóroval, no obávaný strelec bol v dueli proti Canadiens vo vytržení – dvanásťkrát vystrelil na bránku súpera a jednému z najlepších brankárov ligy Careymu Priceovi strelil tri góly po sebe.

Na zápas Floridy prišlo historicky málo ľudí

Do tretej tretiny už nastúpil za Pricea náhradník Dustin Tokarski, ktorý si však neviedol o nič lepšie, keďže inkasoval z hokejok Ryana Callahana, Ondřeja Paláta a Vladislava Namestnikova.

„Vieme o Stevenových kvalitách, no v minuloročnom play-off sme proti nemu hrali oveľa lepšie. Nech si užije dnešok, lebo v nasledujúcom zápase sa už toto nestane,“ povedal obranca Montrealu P.K. Subban. Stamkos vyrovnal klubový rekord Martina St. Louisa v počte hetrikov (8).

Jediný gól rozhodol o osude súboja Floridy s Ottawou. Strelil ho hosťujúci Clark MacArthur, 30 zákrokov a 27. shutout v kariére zaznamenal Craig Anderson. Výborný defenzívny výkon Senators však videl historicky najmenší počet ľudí, aký kedy navštívil domáci zápas Floridy (7311).

Dráma na ľade Bostonu

Len 12 striel vyslali hráči Buffala na bránku Fredrika Andersena z Anaheimu, a tak sa nemohli po zlom výkone čudovať prehre 1:5 na domácom ľade. Svoje prvé dva góly v NHL strelil 21-ročný švédsky nováčik William Karlsson. „Akoby hral tím NHL proti juniorom. Boli sme horší úplne vo všetkom od samého začiatku zápasu,“ hneval sa domáci tréner Ted Nolan.

V poslednej sekunde rozhodol Daniel Briere o výhre Colorada 2:1 na ľade Bostonu. Časomiera ukazovala 0 sekúnd do konca, no po vzhliadnutí záznamu rozhodcovia gól uznali, keďže puk prešiel za bránkovú čiaru stotiny pred jej vypršaním. Bol to Brierov 300. gól v NHL.

Výsledky pondelkových stretnutí NHL:
Boston – Colorado 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 28. L. Eriksson (Söderberg, Reilly Smith) – 24. J. McGinn (Barrie, Duchene), 60. Briere (Hejda, MacKinnon)

Zdeno Chára (Boston) odohral 22:43 min a pripísal si dve trestné minúty

Buffalo – Anaheim 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Góly: 47. Ennis (Moulson, Stafford) – 16. Perry (Maroon, Vatanen), 29. W. Karlsson (Lindholm, Silfverberg), 43. Beleskey (Lovejoy, Getzlaf), 44. W. Karlsson (Fowler, Silfverberg), 53. Kesler (tr. strieľanie)

Andrej Meszároš (Buffalo) odohral 21:10, 1 strela, 2 trestné minúty, -1

Tampa Bay – Montreal 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)

Góly: 6. Hedman (Kučerov, Namestnikov), 10. Stamkos (Callahan, Hedman), 34. Stamkos (Hedman), 39. Stamkos (Hedman, Filppula), 47. Callahan (Carle), 47. Palát (Boyle, Stralman), 57. Namestnikov (Kučerov) – 13. Gallagher (Tinordi, Weaver)

Florida – Ottawa 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 36. MacArthur (Turris, E. Karlsson)

Tomáš Kopecký (Florida) odohral 10:13 min, 2 trestné minúty

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MeszárošSteven StamkosTomáš KopeckýVictor HedmanZdeno Chára