Video: Duel v Ottawe pre streľbu odložili, Oilers zvíťazili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
NHL
Edmonton s Martinom Marinčinom zdolal Washington. Foto: SITA/AP

NEW YORK 23. októbra (WEBNOVINY) – Hokejisti Edmontonu s Martinom Marinčinom v zostave zdolali v stredajšom stretnutí NHL Washington 3:2. Oilers po piatich prehrách za sebou vyhrali druhý zápas po sebe.

Podržal ich brankár Ben Scrivens, ktorý zaznamenal 32 úspešných zákrokov, Braden Holtby na druhej strane inkasoval z 20 striel trikrát. Víťazný gól si pripísal strelou od modrej čiary v presilovke hre Nikita Nikitin.

V tradičnom derby prehral Pittsburgh na domácom ľade s Philadelphiou 3:5. Penguins nastúpili v retrodresoch z rokov 1991 a 1992, keď sa pod vedením Maria Lemieuxa stali dvakrát po sebe víťazmi Stanleyho pohára, ale šťastie im to neprinieslo.

Hostia skórovali v tretej tretine v priebehu dvoch minút dva razy z hokejok R.J. Umbergera a Matta Reada a v Consol Energy Center vyhrali od otvorenia arény v roku 2010 z 15 zápasov 12. Aj keď hrali dva americké kluby, na začiatku zaznela kanadská hymna na počesť zosnulého vojaka zo streľby v Ottawe, pre ktorú NHL odložila súboj Senators s Torontom.

Do hry zasiahol okrem Marinčina zo slovenských hokejistov aj Andrej Meszároš, no jeho trápiace sa Buffalo nestačilo na Anaheim, ktorý vyhral šiesty zápas po sebe (4:1). Troma gólmi o tom rozhodol Corey Perry, ktorý dosiahol už druhý hetrik v sezóne. Sabres majú opačnú bilanciu ako Anaheim, vyhralo zo siedmich duelov len jediný a Tyler Ennis ukončil jeho sériu 192 minút bez gólu. Pred tým totiž Buffalo prehralo 0:1 s Floridou a 0:3 s Bostonom.

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Pittsburgh – Philadelphia 3:5 (1:2, 1:0, 1:3)

Góly: 4. Spaling (Ehrhoff, Comeau), 29. Dupuis (Martin, Malkin), 58. Goc (Spaling, Downie) – 10. Streit (Giroux, Voráček), 14. Bellemare (Couturier, N. Schultz), 47. Umberger (Giroux, Voráček), 49. Read (Couturier, Umberger), 60. Couturier

Edmonton – Washington 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Góly: 7. J.Schultz (Purcell, Perron), 26. Nugent-Hopkins, 37. Nikitin (Purcell, Draisaitl) – 11. Carlson (Nicklas Bäckström, Johansson), 25. Green (Burakovsky)

Martin Marinčin (Edmonton) odohral 18:04 min

Anaheim – Buffalo 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 9. Perry (Getzlaf, Smith-Pelly), 30. Kesler (Cogliano, Silfverberg), 58. Perry (Getzlaf), 59. Perry (Beauchemin, Thompson) – 55. Ennis (Moulson)

Andrej Meszároš (Buffalo) odohral 18:33, -1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MeszárošCorey PerryMartin Marinčin