Gáboríkov spoluhráč svoju priateľku nezbil, tvrdí obhajca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viaceslav Vojnov
Viaceslav Vojnov nikdy neudrel svoju priateľku, tvrdí jeho obhajca. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 23. októbra (WEBNOVINY) – Ruský hokejista Slava Vojnov nikdy neudrel svoju priateľku, tvrdí jeho obhajca. Craig Renetzky vo štvrtok povedal, že zatknutie obrancu klubu NHL Los Angeles Kings bolo totálne nedorozumenie. To vzniklo z dôvodu, že ani jeden z dvojice partnerov nevie dobre po anglicky a polícia zle pochopila ich vysvetlenia.

„Ak polícia pochopí, čo sa naozaj stalo, celá situácia sa obráti. Podľa toho, čo mi obaja povedali, nejde o žiadny trestný čin,“ cituje Renetzkého portál TSN.ca. Renetzky sa s Vojnovom i jeho priateľkou rozprával za pomoci prekladateľa a zranenie, ktoré utrpela Vojnovova priateľka, bola nehoda, tvrdí Renetzky. „Slava ju nikdy neudrel. Zranila sa, ale nesúvisí to so žiadnym násilným činom zo strany Slavu,“ pokračoval obhajca.

Vedenie NHL suspendovalo obrancu Los Angeles na neurčitú dobu po tom, ako ho v pondelok ráno zatkli pre podozrenie z domáceho násilia. Obeť bola v nemocnici v opatere lekárov, neskôr ju prepustili.

„V nedeľu o 23.25 h sme prijali hovor na komerčnej linke oddelenia polície Redondo Beach. Nebolo to na klasickom čísle 911. Žena kričala a plakala. Neuviedla síce presnú adresu, ale hliadka vyrazila do oblasti volania, kde nikoho nenašla. Neskôr prišla informácia, že plačúcu ženu pravdepodobne odviedli do nemocnice. Okolo jednej ráno nás z policajného oddelenia v Torrance informovali, že hospitalizovali dospelú ženu v nemocnici so zraneniami, ktoré by mohli byť výsledkom porušenia práva. Príslušník nášho oddelenia odišiel do nemocnice a po rozhovore s obeťou prišiel k záveru, že išlo o domáce násilie. Obvinený bol rovnako v nemocnici, preto ho zatkol,“ uviedol pre OC Register Joe Hoffman z policajného oddelenia v Redondo Beach.

Do najbližšieho pojednávania odohrajú hráči Los Angeles 18 stretnutí, no Renetzky dúfa, že všetko sa vysvetlí skôr a Vojnov bude opäť môcť hrať hokej. „Veľmi sa teší návratu na ľad,“ povedal Renetzky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Viaceslav Vojnov