Video: Jurčo s Tatarom sa tešili z výhry, Ovečkin má suchoty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš Tatar
Braden Holtby z Washingtonu vychytal strelu Tomáša Tatara. Foto: SITA/AP

NEW YORK 30. októbra (WEBNOVINY) – Hokejisti Detroitu vyhrali v stredajšom stretnutí NHL 4:2 na ľade Washingtonu. O všetky štyri góly sa postaral prvý útok, Justin Abdelkader skóroval dvakrát a pridal asistenciu, góly dosiahli aj Gustav Nyquist a Pavel Daciuk. Toto trio strelilo v tejto sezóne 13 z 22 gólov Red Wings.

Dvojica slovenských hokejistov Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo nebodovala. Washington prehral tri z posledných štyroch zápasov a jeho najväčšia hviezda Alexander Ovečkin nebodoval už v piatich stretnutiach za sebou, čo sa mu v NHL ešte doteraz nestalo.

Detroit začal zle, v prvej tretine okrem Tatarovej šance veľa toho neukázal a na Bradena Holtbyho vyslal len tri strely. Podržal ho však gólman Jimmy Howard a v tretej tretine za stavu 2:2 rozhodol v 45. minúte Abdelkader. V poslednej minúte pečatil v presilovke triumf Daciuk.

Nebodoval ani Martin Marinčin a jeho Edmonton zastavil sériu štyroch výhier v rade. Oilers prehrali na domácom ľade s Nashvillom po dvoch góloch Craiga Smitha 1:4. Predators tak z deviatich zápasov vyhrali šiesty raz, v normálnej hracej dobe prehrali jedinýkrát. Marinčin odohral takmer 18 minút, bol na ľade pri jedom góle hostí a dvakrát ohrozil brankára Pekku Rinneho.

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
Washington – Detroit 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)

Góly: 34. J. Kuznecov (J. Ward, Holtby), 40. Brouwer (Carlson, Burakovsky) – 29. Nyquist (Abdelkader, Quincey), 45. Abdelkader, 51. Abdelkader (Daciuk, Zetterberg), 60. Daciuk (Zetterberg, B. Smith)

Tomáš Tatar 1 strela, -1, 2 tr. minúty, odohral 13:52, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 10:37

Edmonton – Nashville 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 49. Hall (Nugent-Hopkins, Eberle) – 27. C. Smith (D. Roy, Josi), 28. Beck (Wilson, Ekholm), 41. S. Weber (Ribeiro). 53. C. Smith (Cullen, Josi)

Martin Marinčin (Edmonton) 2strely, odohral 17:52

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander OvečkinMartin MarinčinPavel DaciukTomáš JurčoTomáš Tatar