V NHL menia pravidlá, neujala sa ani novinka s rolbou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rolba, NHL
Foto: SITA/AP

TORONTO 20. novembra (WEBNOVINY) – Novinka s čistením ľadovej plochy medzi treťou tretinou a predĺžením v zámorskej hokejovej NHL sa neujala a generálni manažéri klubov ju na svojej schôdzke po niečo vyše mesiaci zrušili.

Prestávka sa totiž zbytočne predlžovala a čistejší ľad nebol zárukou lepšej hry. Pravidlo zrušia od nasledujúcej soboty. Čistiť ľad budú len po skončení predĺženia pred samostatnými nájazdmi. „Je to jedna z tých pár vecí, ktoré sa neosvedčili. Nebolo to dobré pre fanúšikov ani hráčov,“ priznal viceprezident NHL Colin Campbell.

Ďalšou novinkou zo stretnutia generálnych manažérov je to, že po strelení gólu, ktorý si nevšimnú rozhodcovia priamo na ľade, bude môcť duel prerušiť priamo oddelenie pre hokejové operácie NHL, ktoré duel sleduje z centrály v Toronte. Podľa starého pravidla sa hralo až do ďalšieho prerušenia hry a až potom nasledovalo posudzovanie situácie cez video. V budúcnosti by mohli rozhodcovia posudzovať podľa viacerých návrhov, ktoré ešte budú dolaďovať, okrem gólových cez záznam aj niektoré ďalšie situácie na ľade.

V NHL chcú zatraktívniť hru, do ďalšieho kola diskusií posunuli manažéri aj zmenu predĺženia. V AHL už testujú formát, podľa ktorého sa prvé tri minúty nadstaveného času hrajú ako doteraz štyria proti štyrom a potom, ak sa nerozhodne, sú štyri minúty na ľade traja korčuliari. „Malo by to byť témou nášho marcového stretnutia,“ uviedol generálny manažér Nashvillu David Poile. Informácie zverejnil web NHL.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia