Úspešný projekt Korčuľuje celé Slovensko pokračuje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Maskot Goooly so školákmi v Brezne Foto: SZĽH

BRATISLAVA 20. novembra (WBN/PR) – Po tom, ako v pilotnom ročníku projektu SZĽH Korčuľuje celé Slovensko vyšlo na ľady viacerých slovenských miest ako 6-tisíc detí, pokračuje tento projekt naďalej. Od septembra sa pod dohľadom šéfa projektu Jána Urbana zapojí do apríla 2015 až okolo 10-tisíc detí, čo je mimoriadne pozitívne číslo. „Kým v prvom roku sa do korčuľovania zapojili predškoláci a prváci, teraz už budú minuloroční prváci nadväzovať v tomto ročníku na získané zručnosti a súťažiť už ako druháci, takže počet logicky stúpne. Projekt plánujeme doniesť v tomto školskom roku už do všetkých ôsmich slovenských krajov vrátane Prešovského a Bratislavského,“ vysvetlil šéf projektu Ján Urban.

Doteraz zavítal projekt aj s maskotom Gooolym do miest ako Brezno, Spišská Nová Ves, Žilina, Trebišov, Michalovce či Zvolen. „Bez podpory viacerých inštitúcií by samozrejme nebolo možné nič realizovať. Veľký podiel na podpore má Ministerstvo školstva, vzdelávania, vedy, športu a výskumu, spoločnosť Transpetrol a Nadácia SPP,“ pokračoval Ján Urban.

Po prvej fáze, ktorá bude prebiehať do januára 2015, budú nasledovať už aj súťaže na okresnej a krajskej úrovni, odkiaľ sa do aprílového finále prebojujú najlepšie školy z každého kraja. „Tento rok sa uskutočnilo finálové kolo v Košiciach, tento raz sa presunie finálové dejisko na stred Slovenska. Slovenskému zväzu ľadového hokeja záleží na tom, aby mládež rozvíjala svoj športový potenciál aj na korčuliach a školám platí ľad, cestovné či výstroj, ktorý deti potrebujú,“ dodal Urban.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja