Gáboríkov spoluhráč si vypočul obžalobu z domáceho násilia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viaceslav Vojnov
Viačeslav Vojnov (vpravo) je prepustený z väzenia na kauciu 50-tisíc dolárov, 22. októbra má predstúpiť pred súd v Torrance. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 21. novembra (WEBNOVINY) – Hokejista Los Angeles Kings Slava Vojnov si vypočul formálnu obžalobu za domáce násilie a čaká ho súd. Ruský obranca údajne napadol manželku a spôsobiť jej zranenia v oblasti obočia, líca a krku. K incidentu v dome v Redondo Beach prišlo 20. októbra, ženu po ňom odviezol na ošetrenie do nemocnice v Torrance a následne ho zatkla polícia. Odvtedy je suspendovaný aj v NHL.

Podľa právneho zástupcu Vojnova Craiga Renetzkého jeho klient nezbil ženu a nemal byť ani zatknutý. Ohajoba považuje kauzu za totálne nedorozumenie. To vraj vzniklo z dôvodu, že ani jeden z dvojice partnerov nevie dobre po anglicky a polícia zle pochopila ich vysvetlenia. „Pán Vojnov je extrémne sklamaný z toho, že ho prokurátor obžaloval. Trvá na svojej nevine a chce na súde očistiť svoje meno. Zachovávame pokoj,“ uviedol v stanovisku Renetzky.

Až do vyriešenia prípadu bude hráč v NHL podľa zástupcu komisára ligy Billa Dalyho naďalej suspendovaný. Aj počas zastavenia činnosti beží hráčovi plat. Vojnov nemôže s klubom ani trénovať. Pripravuje sa však indidivuálne v komplexe Kings. Podľa obhajcu manželka Vojnova pôvodne nechcela obviniť svojho partnera. Kalifornské úrady to však nevyhodnotili ako želanie, aby ukončili vyšetrovanie. Pár sa zosobášil len toto leto, naďalej žije spoločne a vychováva dieťa.

Súdne pojednávanie by sa malo uskutočniť 1. decembra v Torrance. Hokejistovi hrozí maximálne deväťročné väzenie, ale aj deportácia z krajiny. Vojnov je dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, Rusko reprezentoval na ZOH 2014 v Soči. Vo štvrtok vynechal už štrnásty duel Kings.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš TatarViaceslav Vojnov