Zdeno Chára urobil veľký pokrok, je bližšie k návratu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zdeno Chára
Zdeno Chára Foto: SITA/AP

BOSTON 21. novembra (WEBNOVINY) – Termín návratu hokejistu Zdena Cháru do zostavy Bostonu Bruins je stále nejasný. Kapitán víťazov Stanleyho pohára 2011 chýba už štyri týždne, čo bola pri odhadoch spodná hranica liečby poškodených väzov v ľavom kolene. Po zranení sa hovorilo o štvor- až šesťtýždňovej absencii.

Chára zatiaľ nezačal s individuálnym korčuľovaním a len zľahka trénuje na suchu. Zápasy sleduje z tribúny.

„Je bližšie k návratu. Myslím si, že od chvíle, keď sa zranil, urobil po zdravotnej stránke veľký pokrok. Pre každého je frustrujúce, keď nemôže byť dlho v zostave. Bez ohľadu na to, ako ste počas kariéry na tom zdravotne, ako hráč sa nerád pozeráte na zápasy z hľadiska,“ uviedol web Comcast Sportsnet generálny manažér Bruins Cam Neely. Chárov zdravotný stav sa neustále zlepšuje, termín návratu sa však neodváži nikto odhadnúť.

Chára sa zranil 23. októbra v zápase s New Yorkom Islanders. Slovák zaznamenal v tejto sezóne dva góly, jednu asistenciu, dva mínusové body, šesť trestných minút a 28 striel. Chára sa pravdepodobne zranil pri snahe bodyčekovať Johna Tavaresa. Krátko po tejto zrážke odstúpil zo zápasu s Islanders a už sa doň nevrátil.

„Striedanie po tej situácii som sa cítil nekomfortne, ale nebola tam bolesť alebo niečo podobné. Išiel som do šatne skontrolovať si pár vecí a vtedy som zistil, že to nie je v poriadku,“ prezradil nedávno pre NESN Chára. Od toho momentu Chára sleduje zápasy Bruins z tribúny a snaží sa liečiť. Operácii sa zatiaľ vyhol. „Uvidíme, ako sa bude liečba vyvíjať. Vždy je dobré, ak nemusíte na operáciu,“ doplnil Chára.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš TatarZdeno Chára