Video: Jazdci zničili Montreal, Hossa nazbieral tri mínusky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hossa
Hráč Chicaga Blackhawks Marián Hossa (81) prechádza cez hráča Vancouver Canucks Henrika Sedina počas prvej tretiny zápasu NHL vo Vancouveri. Vancouver, 23. novembra 2014. Foto: SITA/AP

NEW YORK 24. novembra (WEBNOVINY) – Marián Hossa bol jediným slovenským hokejistom, ktorý nastúpil v nedeľňajších stretnutiach NHL. Nebodoval a bol na ľade pri troch góloch Vancouveru, jeho Chicago prehralo 1:4.

Hossa prerušil trojzápasovú sériu, ktorá vyvrcholila v sobotu štyrmi bodmi v súboji proti Edmontonu (7:1). O výhre Vancouveru rozhodol svojím prvým hetrikom v NHL dánsky útočník Jannik Hansen. „Túto sezónu hráme ako mužstvo štyroch útokov. Nezáleží na tom, ktorý zaberie. Uvedomujeme si, že na dvojičky sa dá vždy spoľahnúť. Na nás deviatich je postarať sa o ďalšie góly. Kým sa nám to darí, máme šancu na víťazstvo,“ konštatoval Hansen. Jeho slávnejší tímový kolega Henrik Sedin oslávil víťazstvom tisíci zápas v NHL.

Ani jeden puk nepustil za svoj chrbát Henrik Lundqvist, pripísal si štvrté čisté konto v sezóne a jeho New York Rangers aj vďaka Švédovým 21 zákrokom zdolali momentálne najlepší tím NHL Montreal 5:0. Minimálne bod si pripísalo všetkých dvanásť útočníkov domácich, čo sa v tíme Rangers naposledy stalo v roku 1980.

O triumfe St. Louis 4:2 na ľade Winnipegu rozhodli rodáci z Winnipegu Ryan Reaves a Alexander Steen. Pred očami asi 60 priateľov a rodinných príslušníkov strelil Reaves víťazný gól a Steen, ktorý sa síce narodil v Kanade, no reprezentuje Švédsko, zaznamenal dve asistencie. „Mama pozvala azda celú rodinu. Som si istý, že otec bol po mojom góle vo veľkom vytŕžení. Okrem rodiny som mal na zápase aj množstvo priateľov,“ uviedol Reaves.

Arizona podľahla na ľade Anaheimu 1:2 a proti Ducks nevyhrala už sedem zápasov za sebou. Pri oboch góloch víťazov bol center Ryan Kesler, ktorý bodoval po troch zápasoch. Pri úvodnom góle Kyla Palmieriho urobil za bránkou veľkú chybu brankár Mike Smith, ktorý v snahe zachytiť nahodený puk spadol. „Vošiel som do ryhy. Zvyšok ste už videli,“ poznamenal smutne Smith.

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
Anaheim – Arizona 2:1

(0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 35. Palmieri (Kesler, Maroon), 38. Maroon (Vatanen, Kesler) – 49. Yandle (Erat, Z. Michálek)

Vancouver – Chicago 4:1

(1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 14. Hansen (Horvat, Dorsett), 47. Hansen (Dorsett, Horvat), 58. R. Vrbata (Tanev, H. Sedin), 60. Hansen (Higgins, Horvat) – 28. Versteeg (Keith, Seabrook)

Marián Hossa (Chicago) 2 strely, -3, odohral 18:32

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Henrik LundqvistHenrik SedinMarián HossaMike SmithRyan Kesler