Cháru trápi koleno, Boston ho nahradil českým hokejistom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Chára
Hokejista Zdeno Chára sa zotavuje zo zranenia ľavého kolena, jeho návrat do zostavy Bostonu Bruins zostáva nejasný. Foto: SITA/AP

BOSTON 24. novembra (WEBNOVINY) – Termín návratu hokejistu Zdena Cháru do zostavy Bostonu Bruins je stále nejasný, vedenie klubu ho v závere minulého týždňa zaradilo na listinu dlhodobo zranených hráčov, čo mu umožnilo povolať do prvého mužstva Čecha Davida Pastrňáka. Vedenie Bruins podniklo v prípade Cháru len praktický krok, aby získalo priestor pod platovým stropom. Slovák sa pomaly zotavuje zo zranenia ľavého kolena.

Kapitán víťazov Stanleyho pohára 2011 chýba už takmer päť týždňov, pri prvotných odhadoch bola spodná hranica liečby poškodených väzov v ľavom kolene štyri a horná šesť týždňov. Chára zatiaľ nezačal s individuálnym korčuľovaním a len zľahka trénuje na suchu. Zápasy sleduje z tribúny.

„Je bližšie k návratu. Myslím si, že od chvíle, keď sa zranil, urobil po zdravotnej stránke veľký pokrok. Pre každého je frustrujúce, keď nemôže byť dlho v zostave. Bez ohľadu na to, ako ste počas kariéry na tom zdravotne, ako hráč sa nerád pozeráte na zápasy z hľadiska,“ uviedol minulý týždeň pre web Comcast Sportsnet generálny manažér Bruins Cam Neely. Chárov zdravotný stav sa neustále zlepšuje, termín návratu sa však neodváži nikto odhadnúť.

Chára sa zranil 23. októbra v zápase s New Yorkom Islanders. Slovák zaznamenal v tejto sezóne dva góly, jednu asistenciu, dva mínusové body, šesť trestných minút a 28 striel. Pravdepodobne si privodil zranenie pri snahe bodyčekovať Johna Tavaresa. Krátko po tejto zrážke odstúpil zo zápasu s Islanders a už sa doň nevrátil. Bez Cháru vyhrali Bruins deväť zápasov a štyrikrát prehrali. Informácie zverejnil web ESPN.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zdeno Chára
Firmy a inštitúcie Boston Bruins