Svetový pohár by mal byť zlatou baňou pre NHL i NHLPA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Detroit - Toronto 2:3 po sam. nájazdoch
Novoročný zápas Winter Classic medzi Detroitom Red Wings a Torontom Maple Leafs pod holým nebom na Michigan Stadium v Ann Arbor sledovalo vyše 100-tisíc ľudí. Foto: SITA/AP

TORONTO 26. novembra (WEBNOVINY) – Svetový pohár v hokeji, ktorý by sa mal uskutočniť v septembri 2016 v Toronte, má byť zlatou baňou pre NHL. Očakáva sa, že podujatie zabezpečí zámorskej súťaži príjmy vo výške okolo 100 miliónov dolárov.

Na svetvom pohári by si malo zahrať osem tímov

Na Svetovom pohári 2016 by malo podľa prvých úvah hrať osem tímov, ktoré by odohrali šestnásť alebo sedemnásť zápasov. Všetky sa podľa plánov uskutočnia v hokejovom meste Toronte. Bol by to atraktívnejší formát ako predchádzajúce Svetové poháre 1996 a 2004, ktorých zápasy sa hrali v rôznych halách vo svete.

„Pri organizácii by sme mali všetko pod kontrolou – od predaja vstupeniek, mediálnej prezentácie, marketingu. Navyše je to podujatie pred sezónou,“ uviedol komisár NHL Gary Bettman.

Milióny prinesie reklama aj predaj vstupeniek

Príjmy zo Svetového pohára by sa delili na polovicu medzi NHL a hráčsku asociáciu NHLPA, ktorá má preto rovnako veľký záujem o usporiadanie turnaja. Očakáva sa však aj veľký balík príjmov z reklamy a predaja lístkov. Najväčším zdrojom by boli televízne práva, ktoré by mohli organizátorom zarobiť okolo 50 miliónov.

Medzi najväčšie výdavky budú patriť poistky hráčov a prenájom Air Canada Centra v Toronte na tri týždne. Reštart Svetového pohára by však bol pre NHL veľmi výhodným biznisom. Informácie zverejnil Sport Business Daily.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander OvečkinGary Bettman
Firmy a inštitúcie NHLPA National Hockey League Players' Association