Tomáš Kopecký je u panterov na odstrel, v NHL asi zmení klub

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš Kopecký
Tomáš Kopecký hrá podľa trénera Floridy Panthers celú sezónu skutočne dobre. Foto: SITA/AP

SUNRISE 26. novembra (WEBNOVINY) – Slovenský útočník Tomáš Kopecký je jedným z troch najhorúcejších kandidátov na výmenu z klubu zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers. Skúsený 32-ročný center či krídelník pôsobí v organizácii „panterov“ od leta 2011 a v súčasnosti mu plynie posledný rok zmluvy na štyri sezóny v profilige.

Kopeckého trápia zranenia

Od príchodu do klubu rodáka z Ilavy trápia zranenia a nedokáže sa výraznejšie presadiť, očakávania od neho malo vedenie mužstva omnoho vyššie. Ani tímu sa veľmi nedarí a v sezóne 2014/2015 sa opäť poneviera na nižších priečkach tabuľky Východnej konferencie či Metropolitnej divízie.

Tréner Gerard Gallant chce čím ďalej tým viac stavať na mladíkoch. Tomáš Kopecký pritom nie je sám „namočený“ v možnej výmene ku konkurencii – podľa portálu Sun-Sentinel je najvážnejší adept český útočník Tomáš Fleischmann a popri Slovákovi aj Fín Sean Bergenheim. Miesto údajne nemá isté ani obranca Brian Campbell, ktorý údajne už v lete žiadal predstaviteľov Panthers o výmenu.

Panteri chcú mladíkov

Hokejistov s množstvom skúseností by mali nahradiť menej ostrieľaní mladíci, ktorých si vedenie klubu vybralo v drafte v predchádzajúcich rokoch. Ide o 21-ročného amerického útočníka Rocca Grimaldiho, ktorý v tejto sezóne absolvoval už 7 zápasov v NHL.

Ďalším čakateľom na silnejšou pozíciu v mužstve je iný Američan Vincent Trocheck. Nasledovať budú Quinton Howden, Alex Petrovic, Drew Shore či Connor Brickley. Každý z nich s výnimkou centra Brickleyho už má za sebou menší počet štartov za Floridu a predpokladá sa, že ich úloha v tíme bude dôležitejšia ako doteraz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš Kopecký