Rekordér Brodeur dostáva novú šancu zahrať si v NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Brodeur
Martin Brodeur má v zmluve klauzulu o nevymeniteľnosti, ale vraj pristane na trejd, ktorý by mohol pomôcť tímu. Foto: SITA/AP

ST. LOUIS 27. novembra (WEBNOVINY) – Rekordér vo viacerých štatistikách hokejovej NHL Martin Brodeur dostáva opäť šancu v profilige, podpísal skúšobnú zmluvu s klubom St. Louis Blues.

Brodeur dostáva šancu v NHL

Štyridsaťdvaročný brankár by sa mal prvýkrát objaviť na tréningu v piatok, dôvodom je zranenie Briana Elliotta. Brodeur by mal trénovať s Blues týždeň a po ňom sa vedenie klubu rozhodne, či skúsenému veteránovi a ikone New Jersey ponúkne riadnu zmluvu.

„Dostáva šancu byť v tíme NHL a trénovať, my máme zasa možnosť sa pozrieť na jeho výkonnosť. Je to skutočný profesionál. Asi je najnenormálnejším brankárom, akého som počas života spoznal. Je prínosom v kabíne a všetci vedia, aký je dobrý,“ uviedol tréner Blues Ken Hitchcock.

Elliott je v tejto sezóne jednotkou Blues

Šancu dostal zatiaľ v štrnástich zápasoch, v ktorých inkasoval v priemere 1,82 gólu na zápas. Momentálne ho trápia problémy v dolnej časti tela, dĺžka absencie je nejasná. V bránke St. Louis teraz bude dostávať priestor Jake Allen, ktorému bude kryť chrbát Jordan Binnington.

Obaja sú mladí brankári a nemajú veľa skúseností. „Máme troch brankárov, ktorí len začínajú kariéru. Allen je v NHL, Binnington bol doteraz v AHL a Lundström v ECHL. Potrebujeme k nim niekoho, kto ich podporí. A Marty do dokáže,“ doplnil Hitchcock.

Brodeur je legenda New Jersey Devils. Po skončení minulej sezóny NHL mu vypršal kontrakt a na novom sa dlho nedohodol so žiadnym záujemcom. Kanaďan chcel chytať za klub, ktorý má šancu na zisk Stanleyho pohára.

Brodeur je držiteľom nielen klubových rekordov New Jersey Devils a historicky najúspešnejším hráčom tohto klubu podľa ankety medzi fanúšikmi, ale aj lídrom rôznych štatistík brankárov v profilige. Odchytal v nej najviac víťazných zápasov (668) a dosiahol najviac shutoutov (124). Štvornásobný víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára pomohol Devils trikrát k Stanleyho poháru, s Kanadou získal zlato na ZOH 2002 a 2010.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ken HitchcockMartin Brodeur