Video: Jediný duel NHL priniesol shutout, predĺženie a gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hrdinom zápasu sa stal Filip Forsberg z Nashvillu, ktorý prekonal v predĺžení brankára Edmontonu Viktora Fastha. Foto: SITA/AP

NASHVILLE 28. novembra (WEBNOVINY) – V jedinom štvrtkovom stretnutí hokejovej NHL si Nashville poradilo s Edmontonom 1:0 po predĺžení. O rozhodujúci presný zásah sa v 64. min postaral švédsky krídelník Filip Forsberg. Jeden z hlavných kandidátov na Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika strelil svoj desiaty presný zásah v tejto sezóne.

Slovenský reprezentant Martin Marinčin nenastúpil v drese hostí. Za prvú hviezdu duelu vyhlásili fínskeho gólmana Predators Pekku Rinneho, ktorý pochytal všetkých 37 striel súpera. Po štvrtku figuruje na čele hodnotenia brankárov v počte tohtosezónnych víťazstiev (15) a s priemerom 1,86 inkasovaného gólu na jeden duel je druhý za Brianom Elliottom zo St. Louis (1,82).

„Získali sme cenné body v zápase, v ktorom sme minimálne prvé dve tretiny nemali príliš vydarené. V tretej sme sa trochu spamätali a dosiahli dôležitý triumf,“ cituje portál NHL.com F. Forsberga. Trénera hostí Dallasa Eakinsa nepotešila prehra. „Najmä keď chlapci bojovali počas celého stretnutia,“ priznal kouč „olejárov“.

Výsledok – štvrtok:
Nashville – Edmonton 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

Gól: 64. F. Forsberg (Josi, Weber)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Marinčin