Video: V NHL žiarili gólmani, Chára prihral na víťazný gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kari Lehtonen
Útočník Vancouveru Canucks Chris Higgins sa snaží prekonať brankára Dallasu Kariho Lehtonena počas stredajšieho zápasu NHL, v ktorom 'kosatky' prehrali 0:2. Vancouver, 17. december 2014. Foto: SITA/AP

NEW YORK 18. decembra (WEBNOVINY) – Hokejisti Bostonu sa tešili z víťazstva 3:2 po predĺžení v stredajšom súboji NHL na ľade Minnesoty.

Chára zaznamenal piaty bod v sezóne

Na víťaznom góle Švéda Louia Erikssona mal podiel aj slovenský obranca Zdeno Chára. Kapitán Bostonu nahodil po víťaznom buly puk za bránku, kde ho prebral Švéd Carl Söderberg a parádnou prihrávkou cez dvoch obrancov našiel pri pravej žŕdke voľného krajana Erikssona.

Pre Cháru to bol ešte len piaty bod a tretia asistencia v aktuálnej sezóne NHL. Boston zaznamenal len druhý triumf v ostatných ôsmich zápasoch. „Viete čo? Konečne sa k nám obrátilo šťastie,“ vydýchol si bostonský tréner Claude Julien, ktorý do bránky postavil náhradníka Niklasa Svedberga a ten predviedol parádny výkon s 35 úspešnými zákrokmi.

Minnesota prehrala štyri z posledných šiestich duelov. Boston zvládol duel napriek tomu, že v strelách na bránku zaostal 25:37 a domáci nastrelili trikrát žŕdku.

Čisté konto si pripísali brankári Lehtonen a Anderson

V ďalších dvoch stretnutiach si pripísali čisté konto brankári Kari Lehtonen z Dallasu a Craig Anderson z Ottawy. Lehtonen vychytal druhý shutout v sezóne a zariadil piatu prehru Vancouveru po sebe (0:2). Anderson má na svojom konte o jeden shutout viac a pomohol Senators k výhre 2:0 na ľade New Jersey.

Oba góly víťazov strelil Kyle Turris. „Dnes bol perfektný. Mohli sme na neho vyslať aj sto striel, aj tak by sme asi gól nedali,“ pochválil Andersona tréner New Jersey Pete DeBoer. Anderson chytil 34 striel, zatiaľ čo Cory Schneider na druhej strane čelil len 15 strelám.

Streda – sumáre NHL:
New Jersey – Ottawa 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 3. Turris (E. Karlsson, Stone), 60. Turris (MacArthur, Borowiecki)

Minnesota – Boston 2:3 po predĺžení(1:2, 0:0, 1:0 – 0:1)

Góly: 6. Brodziak (Sutter, Haula), 32. Pominville (R. Suter) – 6. Söderberg (L. Eriksson, Kelly), 18. Bergeron (Marchand, Trotman), 62. L. Eriksson (Söderberg, CHÁRA)

Zdeno Chára (Boston) odohral 24:13 min, 1 asistencia, 1 plusový bod, 2 strely

Vancouver – Dallas 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 23. Sceviour (Horcoff, Fiddler), 60. Roussel

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Kari LehtonenZdeno Chára