Turnaj v Arose začnú naši hokejisti s Hudáčkom v bránke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vizitky slovenských hokejistov, ktorí budú hrať na svetovom šampionáte
Július Hudáček (brankár) - dátum a miesto narodenia: 9. augusta 1988 v Spišskej Novej Vsi, klub 2013/2014: Sibir Novosibirsk (Rus./KHL), HC Pardubice (ČR) , štarty v reprezentácii/góly: 9/0 Foto: SITA/Jozef Jakubčo

AROSA 19. decembra (WEBNOVINY) – Slovenskí hokejoví reprezentanti pricestovali vo štvrtok popoludní do švajčiarskej Arosy, ktorá bude dejiskom medzinárodného turnaja Arosa Challenge (19. – 20. decembra).

Tréner Vladimír Vůjtek mal počas štvrtkového večerného tréningu k dispozícii všetkých 24 hráčov. Z nich sa vyprofilovala aj zostava, ktorá nastúpi na piatkový zápas proti Bielorusom (16.15). Do bránky sa postaví Július Hudáček, ktorý je v tejto sezóne na prvom reprezentačnom zraze. Kapitánom tímu bude Dominik Graňák, ten sa v najcennejšom drese objaví po roku.

„V prvom rade ide o tímový cieľ, ktorým je dosiahnuť na turnaji čo najlepší výsledok. Nepozerám sa na to z osobného hľadiska. Snažím sa, aby sme dokázali na ľad preniesť čo najlepším spôsobom taktiku, ktorú nám vštepujú tréneri. Pre nás bude kľúčový zápas proti Bielorusku, v ktorom chceme zvíťaziť a v sobotu zabojovať o prvenstvo na turnaji,“ povedal 31-ročný kapitán slovenského tímu, ktorý je so 132 zápasmi po Tomášovi Starostovi (135) druhým najskúsenejším mužom vo Vůjtekovom výbere.

Šesťdesiatsedemročný český kouč má naštudovanú súpisku najbližšieho súpera, ale predovšetkým sa pozerá na svoj tím: „Mužstvo je v porovnaní s Nemeckým pohárom vystužené skúsenejšími hráčmi, od ktorých očakávame, že v dôležitých situáciách potiahnu celý kolektív. Máme v kádri aj mladých chlapcov, od ktorých zase očakávam plno energie. Bielorusi majú nového trénera a polovicu kádra zloženú z hráčov z Dinama Minsk, ktorému sa v KHL darí. Napriek tomu, chceme piatkový zápas vyhrať a v sobotu si zahrať vo finále.“

Duel Slovenska proti Bielorusku povedie rozhodcovská štvorica Marcus Vinnerborg (Švéd.),Tobias Wehrli – Flavio Ambrosetti, Simon Wüst (všetci Švaj.). Obe slovenské stretnutia prinesie v priamych prenosoch RTVS.

Program turnaja Arosa Challenge 2014 vo švajčiarskej Arose:

piatok 19. decembra: Slovensko – Bielorusko (16.15 h), Švajčiarsko – Nórsko (20.15 h)

sobota 20. decembra: Švajčiarsko – Slovensko/Bielorusko (16.15 h), Nórsko – Slovensko/Bielorusko (20.15 h)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominik GraňákJúlius HudáčekVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia