Líder hokejovej '20' Réway nevníma hru v Montreale špeciálne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Reway
Foto: facebook.com/MartinRewaySK

MONTREAL 22. decembra (WEBNOVINY) – Jedným z lídrom slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade by mal byť útočník Martin Réway. Pre 19-ročného hokejistu to bude už tretia účasť na juniorskom svetovom šampionáte, v máji 2014 zbieral skúsenosti aj na seniorských MS v Bielorusku.

„Je nás tu viac šikovných chalanov a my by sme mali na seba zobrať zodpovednosť. Budem rád, ak sa nám bude dariť. Uvidíme, ako tréner zloží formácie, a podľa toho všetko prispôsobíme,“ poznamenal skromne rodák z Prahy.

Na slovenských mladíkov čakajú v kanadskom meste Montreal náročné stretnutia, v hale Bell Centre budú hrať v búrlivej atmosfére.

Réway verí, že hráči strach nepocítia

„Veľa chalanov pred takou kulisou ešte nehralo a musia sa s tým vyrovnať. Aj na to máme v realizačnom tíme mentálneho kouča. Verím, že nebudeme cítiť strach, skôr si to užijeme. Keď som ja hral prvýkrát za Montreal, tak som si to vyskúšal. Myslel som si, že to zvládnem, no už počas rozcvičky som zbadal v hľadisku 22-tisíc divákov, čo som nečakal. Je to tam skutočne šialené a veľmi krásne. Atmosféra je skvelá, rovnako aj v Toronte. Myslím si, že to bude pre chalanov zážitok do konca života,“ prezradil Réway.

V drafte zámorskej NHL si ho v júni 2013 vybral v 4. kole práve klub Montreal Canadiens a s týmto mužstvom absolvoval kemp a prípravné zápasy pred sezónou 2013/2014. „Neberiem to špeciálne, ide o majstrovstvá sveta. Rovnako super by bolo, aj keby sa hralo vo Švédsku ako pred rokom,“ priznal šikovný útočník.

Vianoce strávia za hranicami

Martin Réway si pred MS zažartoval o cieľoch slovenského výberu. „Potešilo by ma, keby sme šampionát vyhrali,“ povedal mladík a už vážnejším tónom doplnil: „Bude to veľmi ťažké. Chceme sa pripravovať postupne na každý duel. Môžeme sľúbiť, že na ľade necháme všetko.“

Rovnako ako každý rok strávia mladíci zo SR v zahraničí Vianoce a privítajú tam aj nový rok 2015. „Nie je to nič príjemné, ale sme na majstrovstvách sveta a reprezentujeme celú krajinu. Nemôžeme na to veľmi myslieť. Pred rokom sme mali vianočnú večeru a teraz to asi nebude iné,“ dodal Réway.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Réway