Slováci zvíťazili v generálke na MS do 20 rokov nad Čechmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Cehlárik
Jeden gól Čechom strelil aj Peter Cehlárik. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

PETERBOROUGH 24. decembra (WEBNOVINY) – Slvoenská hokejová reprezentácia do 20 rokov zvíťazila v generálke na majstrovstvá sveta v kanadskom Peterborough nad výberom Česka 3:1. Slovensko sa predstavilo už v najsilnejšej zostave, v bránke dostal šancu Denis Godla, na ľade už nechýbal ani Martin Réway.

„Bolo príjemné hrať pred viac ako dvojtisícovou kulisou, pretože sa musíme sústrediť na zápasy v Montreale, kde bude v hľadisku 22-tisíc ľudí. Musíme si na to zvyknúť. Prípravu máme za sebou a chceme sa poďakovať miestnym ľuďom v Peterborough za to, ako sa o nás v príprave výborne starali,“ povedal podľa stránky SZĽH pre miestne periodikum Peterborough Examiner tréner Slovenska „20“ Ernest Bokroš.

O slovenské góly sa postarali Kabáč, Paulovič a Cehlárik. V známom prostredí hral autor víťazného gólu Matej Paulovič, ktorý v sezóne 2013/2014 pôsobil v miestnom tíme Petes. „Je výborné, keď strelíte gól. Naša formácia hrala veľmi dobre hlavne presilové hry, v ktorých sme strelili dva góly. Takúto formu si musíme udržať aj na majstrovstvách sveta,“ uviedol podľa hockeyslovakia.sk Matej Paulovič.

Výsledky prípravných zápasov pred MS do 20 rokov:
Slovensko „20“ – Česko „20“ 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Góly: 5. Kabáč (Koyš), 50. Paulovič (E. Černák), 55. Cehlárik (Paulovič) – 12. Mandát , 2 132 divákov

Zostava Slovenska (zdroj: hockeyslovakia.sk): Godla – Rosandić, E. Černák, Holenda, Jaroš, Jendroľ, Hochel, Bačik, Pavúk – Réway, Paulovič, Cehlárik – Lantoši, D. Rehák, Šoltés – Koyš, Sukeľ, Skalický – R. Bondra, Kabáč, Petráš.

Kanada – Švajčiarsko 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Nemecko – Dánsko 2:3 po sam. nájazdoch
USA – Švédsko 10:5 (3:2, 4:0, 3:3)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Denis GodlaErnest BokrošMartin Réway