Video: Zápas o bronz rozhodol škaredý faul Švéda Bergmana

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Švédsko - Slovensko
Slovenský útočník Matej Paulovič v súboji so švédskym obrancom Robertom Haggom pred brankárom Linusom Södeströmom počas zápasu o bronz na MS hokejistov do 20 rokov. Toronto, 5. január 2015. Foto: SITA/AP

TORONTO 6. januára (WEBNOVINY) – Faul švédskeho obrancu Juliusa Bergamana na slovenského útočníka Patrika Koyša v záverečných sekundách druhej tretiny bol jedným z rozhodujúcich momentov stretnutia o 3. miesto na hokejových majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov.

Mladík v drese troch koruniek dostal za zákrok trest na päť minút plus do konca zápasu. Slovenskí hráči zásluhou Pavla Skalického v úvode tretej tretiny využili presilovú hru, dostali sa do vedenia 3:2, v závere už náskok ubránili a po góle do prázdnej bránky sa tešili z výhry 4:2 a bronzových medailí.

Obrazom: Slováci v zápase o bronz vyhrali nad Švédmi

Zákrok Bergmana na Koyša prišiel po slovenskom tlaku pred švédskou bránkou. Severan trafil súpera hokejkou do tváre, Koyš sa dlhšie zdvíhal z ľadu. Rozhodcovia sa o zákroku radili počas druhej prestávky a napokon po chvíli váhania vyniesli verdikt o vyššom treste.

„Len som sa snažil urobiť svoju prácu a vytlačiť súpera od našej bránky. Bohužiaľ, dostal do tváre. Nemám k tomu čo povedať. Je to pre mňa ťažké, dostal som trest a potom nás ešte súper vytrestal. Som veľmi sklamaný. Moje vylúčenie ovplyvnilo zápas. Hnevám sa predovšetkým na seba,“ uviedol v rozhovore pre švédsku televíziu podľa Aftonbladetu Julius Bergman.

Video: Faul Bergmana na Koyša

(čas vo videu od 2:50)

Švédskemu tímu sa nepozdávala výška trestu. Vylúčenie na 5 minút a do konca zápasu nečakali. „Mohlo to byť na 2+2 minúty. Ale 5+DKZ len za to, že je hráč otrasený na zemi? To snáď nie je pravda,“ uviedol ešte počas zápasu pre SVT asistent švédskeho trénera Anders Johansson.

Koyš napokon zápas dohral a v poslednej minúte strelil štvrtý gól slovenského mužstva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia