Obrazom: Rozprávkový príbeh hokejistov, od debaklu k bronzu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenskí hokejisti
Mladí slovenskí hokejoví hrdinovia. Foto: Facebook IIHF/Andre Ringuette

BRATISLAVA 8. januára 2015 (WEBNOVINY) – Sen sa stal skutočnosťou a slovenskej hokejovej reprezentácii do 20 rokov sa na svetovom šampionáte v Kanade podarilo po šestnástich rokoch opäť siahnuť na medailu. Rovnako ako v januári 1999 má aj tentokrát bronzový lesk.

Jej hodnotu zvyšuje skutočnosť, že výber pod vedením trénera Ernesta Bokroša cestoval „za veľkú mláku“ so skromným cieľom – vyhnúť sa bojom o záchranu. Podarilo sa, k splnenému predsavzatiu pridali slovenskí mladíci bonus v podobe cenného kovu.

Po osemgólovom debakli v úvodnom zápase s Kanadou však asi málokto veril, že by sa takýto veľký úspech mohol podariť. Keď však mladí slovenskí hokejisti splnili základný cieľ (v základnej skupine zdolali okrem Nemcov http://sita.sk/5:2http://sita.sk/ aj obhajcov titulu Fínov http://sita.sk/2:1http://sita.sk/), zatúžili po prekvapení vo vyraďovacej časti. Takticky výborne zvládli štvrťfinále proti sebavedomým Čechom (3:0) a ani päťgólový prídel od Kanaďanov (1:5) ich nezastavil v ceste za medailovým snom.

Obrazom: Najkrajšie momenty slovenskej ’20‘ na svetovom šampionáte//sita.sk/strong>//sita.sk/div>

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN