Brankárovi Godlovi udelili pamätnú plaketu mesta Kežmarok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Denis Godla
Brankár slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Denis Godla. Foto: SITA/AP

KEŽMAROK 10. januára (WEBNOVINY) – Hokejový brankár Denis Godla sa v piatok podvečer objavil v rodnom Kežmarku a primátor mesta Ján Ferenčák mu za jeho úspechy na šampionáte a úspešnú reprezentáciu mesta udelil pamätnú plaketu.

Nastúpi v zápase KHL

Na Hlavnom námestí ho napriek upršanému počasiu čakali stovky fanúšikov. „Chcel by som sa poďakovať všetkým Kežmarčanom a všetkým, ktorí pozerali hokej, že nám verili, že môžeme niečo dosiahnuť,“ povedal 19-ročný brankár.

Po návrate z Toronta sa Godla doma veľmi neohrial. V sobotu podvečer už odchádza späť do Bratislavy, kde ho čakajú tréningy a zápasy. Vo štvrtok 15. januára nastúpi v bránke Slovana v domácom dueli proti HK Soči. Ako povedal, chce ukázať, že chytať vie a že na šampionáte to nebola náhoda.

Sníva o tučniakoch z Pittsburghu

V súčasnosti má platnú zmluvu so Slovanom, okrem iných má vysnívaný tím v zámorskej NHL Pittsburgh Penguins. „To sú však kluby, ktoré majú vysporiadanú brankársku jednotku, dvojku, je ťažké prebojovať sa do tých tímov,“ skonštatoval brankár, ktorý začínal v Kežmarku.

Denis Godla vyrastal na kežmarskom štadióne, ktorý v súčanosti chátra. Pred niekoľkými rokmi mal miestny „zimák“ prejsť kompletnou rekonštrukciou, ktorá mala byť ukončená v roku 2011, doteraz sa tak nestalo.

Situácia ho mrzí a dúfa, že v súvislosti s riešením tohto problému sa veci pohnú vpred, aby aj mladí chlapci z mesta Kežmarok mohli trénovať. „Je tu veľa talentov, ktoré by potom nemali kde hrať. Je to smutné, ale treba sa pozrieť dopredu a dúfajme, že to všetko vyjde,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Denis Godla