Video: Tatar strieľal a nabíjal, Detroit so skvelým obratom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenský hokejista Tomáš Tatar z Detroitu strelili proti Buffalu jeden gól, na ďalší prihral. Foto: SITA/AP

DETROIT 19. januára (WEBNOVINY) – Slovenský hokejista Tomáš Tatar pokračuje v kvalitných výkonoch v zámorskej NHL, v nedeľu pomohol Detroitu k obratu v zápase s Buffalom z 0:3 na konečných 6:4 jedným gólom a asistenciou.

Sabres aj vďaka piatej tohtosezónnej asistencii Andreja Meszároša viedli na ľade Red Wings po štrnástich minútach hry 3:0, ale náskok neudržali. V 31. minúte vyrovnal Tatar svojím 21. presným zásahom v ročníku na 3:3, potom v 42. minúte pripravil trinástou tohtosezónnou asistenciou presný zásah Henrikovi Zetterbergovi.

Video: Tatar strelil svoj 21. gól v sezóne

Šiesty hetrik Zetterberga

V tretej tretine dal všetky tri góly Red Wings práve švédsky útočník, bol to jeho šiesty hetrik v NHL v kariére.

„Mali sme za sebou dva náročné zápasy a oba sme zvládli. Proti Buffalu sme prehrávali už 0:3 a bolo to zlé, no napokon sme to zvládli,“ poznamenal kouč Detroitu Mike Babcock, pre ktorého to bol už 914. duel na poste trénera v NHL a vyrovnal sa Toemu Blakovi.

Na lavičke Detroitu odkoučoval jubilejný 750. zápas. Trojgólový strelec Zetterberg doplnil: „V úvode bol súper ‚hladnejší‘ po víťazstve a vyhrával všetky súboje. Vedeli sme, že musíme zlepšiť hru, a od úvodu druhej časti sa nám to aj darilo.“

Video: Zetterberg sa blysol troma gólmi a bol prvou hviezdou zápasu

Hossa bol najaktívnejším strelcom zápasu

Aj v Chicagu bol po dvoch tretinách duelu s Dallasom stav 3:3, záverečnú dvadsaťminútovku však lepšie zvládli hosťujúci Stars a tešili sa z výhry 6:3.

Marián Hossa bol spoločne s Brandonom Saadom najaktívnejším strelcom duelu, bránku Stars ohrozil sedemkrát. „Nemáme za sebou najlepší zápas. Hrali sme tvrdo a dobre, no potom sme začali robiť chyby a súper nás dostal pod tlak,“ uviedol kapitán domáceho mužstva Jonathan Toews.

Hokejisti domáceho Pittsburghu nestačili na hráčov New Yorku Rangers, ktorým podľahli 2:5. Hostia položili základ víťazstva v dueli susedov v tabuľke Východnej konferencie štyrmi gólmi už v jeho prvej polovici.

V zápase sa dvakrát presadil najlepší strelec „jazdcov“ Rick Nash, rovnako dva presné zásahy dosiahol jeho spoluhráč Derek Stepan. „S našou hrou v tomto súboji som spokojný. Previedli sme dobrý výkon v obrane aj útoku, súpera sme nepúšťali do vážnejších šancí. V tretej časti sa Pittsburgh trochu vzchopil, no na to tam máme brankára Lundqvista,“ konštatoval kouč Alain Vigneault z NY Rangers.

Až samostatné nájazdy rozhodli o víťazovi v zápase medzi Winnipegom a Arizonou. Hosťom sa podarilo v záverečnej desaťminútovke tretej tretiny zmazať dvojgólové manko, no v „lotérii“ zariadil bod navyše pre Jets Bryan Little.

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
Pittsburgh – New York Rangers 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)

Góly: 16. Crosby (Perron, Letang), 45. Perron (Bortuzzo, Letang) – 1. Rick Nash, 7. Brassard (Klein, Zuccarello), 23. Rick Nash (Brassard), 26. Stepan (St. Louis, Kreider), 47. Stepan (Kreider, St. Louis)

Chicago – Dallas 3:6 (2:3, 1:0, 0:3)

Góly: 13. P. Kane (Seabrook, Bickell), 17. Saad (Sharp, Seabrook), 28. Saad (Toews, Hjalmarsson) – 7. Seguin (Sceviour, Jamie Benn), 11. Eakin (Jamie Benn, Goligoski), 20. Fiddler (Klingberg, Moen), 43. Eakin (Seguin, Jamie Benn), 51. Cole (Spezza, Klingberg), 59. Horcoff (Goligoski, Eakin)

Marián Hossa (Chicago) odohral 20:09 min, 7 striel

Winnipeg – Arizona 4:3 po sam. nájazdoch (1:1, 1:0, 1:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 5. Little (Ladd), 22. Frolík, 50. Byfuglien (Scheifele), rozhodujúci sam. nájazd Little – 8. Ekman-Larsson (Doan, Hanzal), 54. Korpikoski (Stone, Yandle), 57. Rieder (Vermette, Doan)

Detroit – Buffalo 6:4 (0:3, 3:0, 3:1)

Góly: 21. Nyquist (Zetterberg, N. Kronwall), 25. D. Miller (Andersson, Dekeyser), 31. TATAR, 42. Zetterberg (Daciuk, TATAR), 46. Zetterberg (Nyquist, Abdelkader), 52. Zetterberg (Quincey, Dekeyser) – 2. Stafford (Hodgson, MESZÁROŠ), 11. Ennis (Zadorov, Benoit), 14. C. Stewart (Ennis, Zadorov), 49. Ennis (Moulson)

Tomáš Tatar (Detroit) odohral 18:10 min, 1+1, 2 strely

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Henrik ZetterbergJonathan toewsMarián HossaMike BabcockRick NashTomáš Tatar