Ovečkin získal v Zápase hviezd auto, daroval ho deťom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alexander Ovečkin
Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin. Foto: SITA/AP

COLUMBUS 26. januára (WEBNOVINY) – Hokejistovi Alexandrovi Ovečkinovi sa napokon počas Zápasu hviezd v Columbuse splnilo želanie, nebol síce vybraný ako posledný v drafte, nestal sa ani najužitočnejším hráčom zápasu, ale získal nový automobil.

Obrazom: V Zápase hviezd NHL padali nové rekordy

Honda však nezostala dlho jeho majetkom, venoval ju organizácii zo Severnej Virgínie, ktorá sa venuje zdravotne postihnutým deťom a učí ich základy hokejovej abecedy. Ovečkin s charitatívnou organizáciou spolupracuje.

Ruský kapitán Washingtonu už počas piatkového rozdeľovania hráčov upútal výzvou pre kapitánov výberov Jonathana Toewsa a Nicka Foligna. „Chcem byť posledný. Potrebujem auto,“ napísal na papier Ovečkin. Želanie sa mu nenaplnilo, keďže ho vybrali ako tretieho od konca a automobil mu nepripadol.

„Honda potom kontaktovala môjho agenta a následne mi dali auto, ktoré darujem Cool Cats a sladkému dievčatku Ann Schaubovej,“ uviedol podľa NHL.com Ovečkin. Desaťročná Schaubová trpí Downovým syndrómom, v septembri bola s útočníkom Capitals na večeri.

Ovečkin v piatok počas draftu mlčal, prečo potrebuje auto. Zástupcovia sponzora podujatia preto oslovili jeho agenta Davida Abrutyna a on im všetko vysvetlil. Následne sa rozhodli v Honde podporiť Ovečkinovu myšlienku. Rusovi napadla počas piatkového obeda s Abrutynom a hovorcom Capitals. Informácie zverejnil web NHL.com.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander Ovečkin