Video: Gáborík sa postavil Hossovi a bodoval, králi vyhrali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marian gaborik
Gólová radosť Mariána Gáboríka (vpravo). Foto: SITA/AP

NEW YORK 29. januára (WEBNOVINY) – Marián Gáborík prispel asistenciou k víťazstvu hokejistov Los Angeles 4:3 nad Chicagom v stredajšom stretnutí NHL. Útočník Chicaga Marián Hossa nebodoval a zaznamenal dva mínusové body.

Kings rozhodli o triumfe dvoma gólmi v závere. V 54. minúte vyrovnal na 3:3 Tyler Toffoli, o tri minúty nato rozhodol obranca Jake Muzzin. Dva góly vsietil Jeff Carter, na druhý mu prihral Gáborík, Kings tak zastavili čiernu sériu štyroch prehier.

Zo slovenských hokejistov sa predstavil aj Richard Pánik, no odohral len necelých sedem minút a jeho Toronto prehralo po samostatných nájazdoch s New Jersey 1:2. Maple Leafs výmena trénera veľmi nepomohla a prehrali siedmy duel po sebe. „Mali sme dostatok šancí, ale nepremenili sme ich,“ povedal tréner Peter Horachek, ktorý na začiatku januára nahradil Randyho Carlyla.

Dva góly Alexandra Ovečkina rozhodli o triumfe Washingtonu 4:0 nad Pittsburghom, ktorému nepomohol ani návrat Sidneyho Crosbyho po zranení do zostavy. Kým Ovečkin sa dostal 28. a 29. gólom na čelo tabuľky strelcov, Crosby zažil svoj najhorší zápas na vhadzovaniach v kariére v NHL. Vyhral len sedem z 24 buly s percentuálnou úspešnosťou 29,2. „Niekedy idú puky inou cestou, ako si želáte,“ poznamenal Crosby. Jeho tím prehral piaty z ostatných šiestich zápasov, kapitán Penguins nebodoval ani raz v posledných troch.

New Jersey – Toronto 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 58. Larsson (Havlát, Eliáš), rozhodujúci sam. nájazd Josefson – 52. Van Riemsdyk (Bozak, Clarkson)

Richard Pánik (Toronto) odohral 6:29

Washington – Pittsburgh 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 5. Ovečkin (Alzner, Nicklas Bäckström), 38. Ovečkin (Green, Nicklas Bäckström), 52. Fehr (Laich, Orpik), 53. Green (Kuznecov, Johansson)

Los Angeles – Chicago 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

Góly: 9. J. Carter (McNabb, Toffoli), 22. J. Carter (Kopitar, GÁBORÍK), 54. Toffoli (King, J. Carter), 57. Muzzin (Kopitar) – 2. P. Kane (Rundblad, Sharp), 12. Sharp (P. Kane, Keith), 43. Shaw (Teravainen)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián GáboríkMarián HossaRichard Pánik