Jurčo sa vracia do zostavy Detroitu, nastúpi v štvrtom útoku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nhl
Tomáš Jurčo z Detroitu (uprostred) v zápase ohrozil bránku až štyri razy. Foto: SITA/AP

DETROIT 29. januára (WEBNOVINY) – Slovenský útočník Tomáš Jurčo sa do zostavy tímu Detroit Red Wings zo zámorskej hokejovej NHL vráti už vo štvrtok na ľade Tampy Bay Lightning. Po predpoludňajšom rozkorčuľovaní o tom informoval tréner „červených krídel“ Mike Babcock.

Dvadsaťdvaročný Košičan nútene pauzuje pre zdravotné problémy s chrbtom od 6. januára. Počas ostatného víkendu vyplneného Zápasom hviezd sa Jurčo zotavoval, doliečoval a relaxoval na Bahamách. V tejto absolvoval v tíme Red Wings 37 stretnutí, strelil v nich dva góly a pridal desať asistencií. Celkovo má na svojom konte Jurčo v profilige 73 zápasov (10+17), v play-off pridal tri štarty bez bodového zisku.

Mike Babcock zaradil slovenského krídelníka do štvrtého útoku, z ktorého vytesnil Daniela Clearyho. Slovenský účastník ZOH 2014 v tomto ročníku absentoval v zostave Detroitu už aj medzi 4. a 14. novembrom, no vtedy ho tréner Babcock posadil na tribúnu.

Tomáš Jurčo sa už pred týždňom vyjadril, že sa od zranenia v súboji v Edmontone cíti omnoho lepšie. Nechcel však nič uponáhľať. „Dôležité je, aby som sa nevrátil príliš skoro a potom nemal rovnaké problémy alebo omnoho väčšie spojené s operáciou. Počkám si, až budem stopercentne pripravený,“ povedal pred týždňom Tomáš Jurčo.

Red Wings sa v sezóne 2014/2015 darí, na svojom konte majú 65 bodov zo 48 stretnutí. V tabuľke Atlantickej divízie sú „červené krídla“ na čele o bod pred Tampou Bay.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mike BabcockTomáš Jurčo
Firmy a inštitúcie Detroit Red Wings