Višňovský by rád zostal v NHL, u ostrovanov to nebude ľahké

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Višňovský
Ľubomír Višňovský Foto: SITA/AP

NEW YORK 20. februára (WEBNOVINY) – Slovenskému hokejistovi Ľubomírovi Višňovskému čochvíľa vyprší dvojročný kontrakt s tímom New York Islanders a 38-ročný obranca by rád pokračoval v NHL aj v ďalšej sezóne. Pre server ProHockeyTalk to potvrdil hráčov agent Neil Sheehy.

Vzhľadom na zdravotné problémy v ostatných dvoch sezónach a tiež skutočnosť, že vypadol z pravidelnej zostavy jedného z najlepších tímov Východnej konferencie, to s pokračovaním v momentálne nabitom kádri „ostrovanov“ nebude mať ľahké.

„Ľubomír by rád zostal v New Yorku. Uvidíme, aké možnosti sa nám naskytnú v súvislosti s možným angažovaním u Islanders,“ uviedol Sheehy pre PHT.

Ešte pred dvoma rokmi v lockoutovej sezóne, keď si Višňovský obliekal dres Slovana Bratislava v KHL, len veľmi nerád akceptoval návrat do NHL. Podľa viacerých zdrojov vtedy prejavil veľký záujem zostať v Bratislave a ako argument uvádzal rodinné a osobné dôvody. Musel sa však vrátiť do tímu Islanders, kde sa vypracoval na jedného z najlepších obrancov.

Teraz sa situácia zmenila a v konkurencii Johnnyho Boychuka, Nicka Leddyho či Thomasa Hickeyho sa bude len veľmi ťažko domáhať nového kontraktu s Islanders. „Pokiaľ viem, dosiaľ neboli žiadne rozhovory o predĺžení zmluvy s Islandersom. Ak sa ocitne na trhu s voľnými hráčmi, bude stále jedným z tých, ktorí dokážu vyrábať ofenzívne body,“ myslí si agent Sheehy.

Topoľčiansky rodák Višňovský odohral v tejto sezóne NHL 37 stretnutí s bilanciou 4 góly a celkovo 13 bodov. Pred štyrmi rokmi mal v drese Anaheimu 68-bodovú sezónu (18+50) a v hlasovaní o Norrisovu trofej obsadil 4. miesto.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír Višňovský