Sekera má v NHL nový klub, spoluhráčom mu bude Slovák

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Sekera v Caroline skončil
Andrej Sekera mení klub v NHL, mieri za Mariánom Gáboríkom do Los Angeles Kings. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES/RALEIGH 26. februára (WEBNOVINY) – Po Buffale a Caroline bude ďalšou zastávkou v hokejovej kariére slovenského beka Andreja Sekeru tím úradujúceho víťaza Stanleyho pohára Los Angeles Kings, v ktorom už pôsobí jeho krajan Marián Gáborík.

Hurricanes v stredu vymenili svojho elitného obrancu do Kalifornie za 19-ročného Rolanda McKeowna a prípadný júnový výber v prvom kole draftu. Správu priniesli oficiálne weby oboch zainteresovaných klubov.

„Vážime si Andrejov prínos pre našu organizáciu na ľade aj mimo neho v posledných dvoch sezónach. Je to dobrý hokejista a ešte lepší človek,“ uviedol Ron Francis, výkonný viceprezident a generálny manažér Caroliny.

Výmena bola dlhšie na spadnutie

Sekerov odchod z Caroliny nie je prekvapením, keďže už dlhšie bol na spadnutie. Dvadsaťosemročný Prievidžan pôsobil v tíme Canes od sezóny 2013/2014, v ktorej si 44 bodmi (11 gólov, 33 asistencií) utvoril osobné maximum v kanadskom bodovaní. V aktuálnom ročníku nazbieral 19 bodov v 57 vystúpeniach. Za Buffalo hrával do roku 2013.

Sekera bude mať v Los Angeles nové číslo. Obľúbené štvorky (4, 44) nahradí sedmička. „V podstate mi je jedno, s akým číslom nastupujem. Na ľade hrám ja, nie číslo,“ zareagoval pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja. S Gáboríkom si po výmene písali a párkrát aj telefonovali. „Je dobré, že tam je práve Marián,“ uviedol Sekera.

Sekera bude na Carolinu spomínať v dobrom

Dve hodiny po výmene, o ktorej sa dozvedel o piatej popoludní, zamieril odchovanec prievidzského hokeja do New Yorku, odkiaľ odletel do Los Angeles. V Kalifornii ho čakajú lekárske testy. Hurricanes v stredu vymenili svojho elitného obrancu za 19-ročného Rolanda McKeowna a prípadný júnový výber v prvom kole draftu, ak Kings postúpia do play-off. Ak by sa im to nepodarilo, potom by získali prvé kolo v roku 2016.

„Vedel som, čo ma čaká a budem vymenený, akurát som nevedel kde. Nervozitu som nepociťoval a s osudom som bol zmierený. Jasne mi to oznámil manažment Caroliny, keďže sme sa nedohodli na novej zmluve. Ich cieľom bolo dostať za mňa aspoň nejakú kompenzáciu, keďže sa stanem po sezóne voľným hráčom,“ ozrejmil pre HockeySlovakia.sk Sekera, podľa ktorého rozhodol v prospech Kings najväčší záujem a vhodná kompenzácia pre Hurricanes. Záujem malo totiž viacero klubov. Na Carolinu bude mať dobré spomienky: „Bola to pre mňa krásna životná etapa.“

Králi sú otvorení všetkému

V NHL absolvoval reprezentant Slovenska dovedna 470 zápasov v základnej časti, v ktorých dal 30 gólov a 125-krát asistoval, v play-off pridal 8 štartov a jeden presný zásah. Rodák z Bojníc by mohol premiérovo zaútočiť na Stanleyho pohár, Kings patria do širšieho okruhu kandidátov na jeho zisk.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 má platnú zmluvu len do záveru tohto ročníka a ak ju do konca júna nepredĺži, prvého júla sa stane neobmedzeným voľným hráčom.

Po výmene sa môže Sekera spojiť s Kings na dlhšie obdobie. „Sme otvorení všetkému. V súčasnosti sa však sústredíme na to, aby sme ho dostali do Los Angeles, aby sa aklimatizoval v tíme a hral hokej. Dátum 1. júl je na míle vzdialený,“ zareagoval na budúcnosť pre LA Times Sekerov agent Allan Walsh.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej SekeraMarián Gáborík