Unikátny zápas v mrazivej zime, na Bajkale hrali aj Slováci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hokej hokejka puk
Foto: ilustračné, Thinkstock

BAJKAL 27. februára (WEBNOVINY) – Unikátny hokejový zápas na zamrznutom jazere Bajkal v Rusku absolvovali pred nieľkoľkými dňami aj traja bývalí slovenskí reprezentanti.

Do bránky sa postavila mladučká Ruska

Vo výbere svetových legiend proti niekdajším hviezdam ruského hokeja sa predstavili Ľubomír Sekeráš, Richard Kapuš a Michal Hreus, ale aj skvelí Česi Oldřich Válek, Viktor Ujčík, Radoslav Svoboda či Jaroslav Nedvěd. V bránke nastúpila iba 16-ročná ruská reprezentantka Valeria Tarakanovová, pridali sa aj niekdajšie esá z krajín bývalého Sovietskeho zväzu Dmitrij Christič, Helmut Balderis, či Alexander Semak.

Ich protihráčmi boli legendy ruského hokeja Alexander Kasatonov, Alexander a Vladimir Golikov, Viktor Šalimov, Alexander Mogiľnyj, Pavel Bure, Sergej Fiodorov, Sergej Gimajev, Alexander Gimajev, Alexander Koževnikov, Andrej Kovalenko a Valerij Kamenskij. V bránke stál Vladimír Myškin. Zápas sa hral pri teplote – 22 °C a zvíťazil výber legiend ruského hokeja 12:8.

Rozhodcovia mohli primrznúť k píštalke

„Ja som sem prišiel iba ako komentátor televízie, ale atmosféra ma zlákala obuť si korčule a hrať. Splnilo sa mi ďalšie hokejové prianie, zahrať si spolu s hviezdami, s ktorými som nenastupoval počas môjho aktívneho obdobia. Hrať na Bajkale – to je hokejová rozprávka,“ povedal 60-ročný Sergej Gimajev.

Počas zápasu bola taká zima, že rozhodcovia použili aj deky, aby neprimrzli k píšťalke alebo k mantinelom, ktoré boli vyrobené z kociek ľadu. Pred zápasom miestny šaman odohnal zlých duchov tradičným rituálom. Pozdraviť hráčov prišiel aj pravý obyvateľ Bajkalu, ktorému jedinému nebolo zima – tuleň. Na miesto konania hráčov z brehu transportovali vznášadlá.

Organizátorom stretnutia bola Nočná hokejová liga, ktorú hrajú amatérske mužstvá z celej Ruskej federácie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavel BureRichard KapušSergej Fiodorov