Vlani ich vymenili, teraz bude Neuvirth kryť Halákovi chrbát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Michal Neuvirth
Český brankár Michal Neuvirth v drese klubu NHL Buffalo Sabres. Foto: SITA/AP

NEW YORK 2. marca (WEBNOVINY) – Hokejový brankár Jaroslav Halák bude mať v New Yorku Islanders novú dvojku. Klub z Long Islandu angažoval v rámci výmeny z Buffala Michala Neuvirtha, opačným smerom poslal doterajšieho náhradníka Chada Johnsona a výber v treťom kole draftu 2016.

Dvadsaťšesťročný Neuvirth sa po nedávnom odchode Jhonasa Enrotha stal jednotkou Sabres, vo februári sa dostal do dobrej formy a mal 93,8 % úspešnosť zákrokov. Dvadsaťosemročný Johnson môže byť pre Buffalo dobrou voľbou do budúcej sezóny. Zaujímavosťou je, že Halák a Neuvirth boli súčasťou vlaňajšej výmeny medzi Buffalom a Washingtonom.

Video: Michal Neuvirth vs Brett Connolly z Tampy Bay

K „trejdu“ Islanders pristúpili aj s kanadským Vancouverom, z ktorého získali Dustina Jeffreyho výmenou za iného útočníka Coryho Conachera.

Islanders zároveň v posledný deň prestupového obdobia v NHL angažovali zo San Jose aj útočníka Tylera Kennedyho, ktorému sa po sezóne končí zmluva. Dvadsaťosemročný hokejista v poslednom čase často sledoval zápasy z tribúny.

San Jose sa za posledných 24 hodín zbavilo Kennedyho, Andrewa Desjardinsa, Jamesa Shepparda a Freddieho Hamiltona, získalo draftové výbery, Bena Smitha z Chicaga a Karla Stolleryho z Colorada. Informácie zverejnil web NBC.

Video: Jaroslav Halák (ešte v drese St. Louis Blues) vs Brett Connolly z Tampy Bay

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav Halák
Firmy a inštitúcie New York Islanders