Slováci ukázali IIHF projekt MS 2019, odklepnú ho v Prahe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MHD počas MS v hokeji 2011
Reklamné obrandovanie vozidiel mestskej hromadnej dopravy, ktoré budú jazdiť v uliciach Bratislavy a Košíc. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

ZÜRICH 4. marca (WEBNOVINY) – Po minulotýždňovej kontrole pripravenosti Košíc a Bratislavy na organizáciu MS 2019 členmi komisie pre organizáciu podujatí Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa v utorok predstavili zástupcovia slovenskej kandidatúry v sídle IIHF vo švajčiarskom Zürichu.

Na pôde IIHF ukázal projektový manažér Miroslav Valíček spoločne s Barbarou Heribanovou projekt, ktorý odprezentujú aj na májovom kongrese v Prahe. Práve na ňom by sa malo definitívne potvrdiť, že Slovensko získa právo organizovať MS v ľadovom hokeji v roku 2019.

„Dostali sme veľa otázok a sme radi, že sme obstáli. Bolo jasné, že sme museli detailne pracovať na veciach, ktoré boli v roku 2011 chápané ako menšie problémy. Išlo najmä o naplnenosť hľadiska na zápasoch v košickej Steel aréne. Novým systémom šampionátu to bude ale jednoduchšie, keďže by sa tam mali ukázať silné reprezentácie a je našou prioritou, aby sme na tribúny prilákali čo najviac fanúšikov. Pre nás je pozitívne, že preprava vlakom je v dnešnej dobe po vstupe viacerých prepravcov na trh ešte jednoduchšia,“ konštatoval Miroslav Valíček po prezentácii v Zürichu.

Video: Aj takto lákalo Slovensko hokejových fanúšikov na MS v hokeji v roku 2011

„Otázky boli vyčerpávajúce, ale ľudia, ktorí ju hodnotili, sa zhodli, že bola pripravená vysoko profesionálne. To je pre nás výborný signál. Zapriali nám veľa šťastia, aby nás delegáti v máji potvrdili ako dejisko MS 2019. V prípade, že sa tak stane, budeme na nej usilovne pracovať a každým rokom sa približovať k dátumu, keď Slovensko opäť privíta svetovú hokejovú elitu,“ dodal Valíček.

Správu priniesol web HockeySlovakia.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja