Gólman Andersen vyrovnal 70-ročný rekord, Ovečkin má ďaľší

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Frederik Andersen
Dánsky brankár Frederik Andersen Foto: SITA/AP

GLENDALE 4. marca (WEBNOVINY) – Dánsky brankár Frederik Andersen sa v utorok postaral o vyrovnanie 70-ročného maxima v zámorskej hokejovej NHL.

Andersen vychytal triumf

Gólman tímu Anaheim Ducks vychytal triumf na ľade Arizony, bolo to pre neho už tridsiate tohtosezónne víťazstvo, celkovo päťdesiate. Potreboval na to iba 68 duelov, čo sa v minulosti podarilo Billovi Durnanovi z Montrealu ešte v roku 1945.

Dvadsaťpäťročný rodák z Herningu síce zasiahol do 73 zápasov profiligy, no päť z nich sa mu neráta do oficiálnych štatistík, pretože v nich neodchytal viac ako polovicu času, alebo o výsledku stretnutia bolo rozhodnuté už pri jeho príchode do bránky. Frederik Andersen pôsobí v zámorí od leta 2012, predtým chytal vo Švédsku za Frölundu.

Ovečkin valcuje gólové rebríčky

uský útočník Alexander Ovečkin sa stal prvým hráčom v zámorskej hokejovej NHL, ktorý v piatich rôznych sezónach zaznamenal aspoň desať víťazných gólov. Kapitán Washingtonu v utorok zaťažil konto Columbusu dvoma presnými zásahmi, gól na 4:2 v 44. minúte bol víťazný.

Ovečkin v tejto sezóne prekonal brankárov súpera už 43-krát a je lídrom tabuľky kanonierov profiligy. Až do utorka sa ruský topkanonier delil o prvenstvo s Guyom Lafleurom a Jeremym Roenickom, ktorí počas kariéry zaznamenali štyri ročníky s dvojciferným počtom víťazných gólov.

Streliť aspoň desať víťazných gólov v jednej sezóne nie je až taká bežná udalosť, ako by sa mohlo zdať. Najväčšej legende zámorského hokeja Waynovi Gretzkému sa to podarilo iba dvakrát. Jaromír Jágr či Mario Lemieux to dokázali tri razy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander OvečkinJaromír JágrMario Lemieux