Takáto náročná sezóna Boston zocelí, tvrdí kapitán Chára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chára
Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára prispel jedným gólom k víťazstvu Bostonu nad Montrealom. Foto: SITA/AP

BOSTON 5. marca (WEBNOVINY) – Na hokejistov Bostonu čaká do konca základnej časti 2014/2015 ešte tuhý boj o postup do play-off zámorskej NHL, čo by pred sezónou u držiteľov Stanleyho pohára 2011 očakával len málokto. Aktuálne posledná postupová (ôsma) priečka vo Východnej konferencii je však vyvrcholením ťažkostí, ktorými si družina okolo kapitána Zdena Cháru musela v tomto ročníku prejsť.

„Niet pochýb, že je to pre nás náročná sezóna. Čelili sme v nej rôznym problémom, zraneniam či chorobám. Formácie sa premiešavali, hráči pendlovali z jednej do druhej. Takéto veci sa však stávajú. Je to ozaj zložité, ale ako kolektív nás to zocelí,“ poznamenal na webe The Hockey Writers čoskoro 38-ročný slovenský obranca, ktorý sám neprežíva vydarený ročník.

Trenčan vinou zdravotných problémov odohral iba 43 zo 62 stretnutí a nazbieral len 17 kanadských bodov (5+12). Menej mal na konte ešte v sezóne 2000/2001, keď bol hráčom New York Islanders. „Neprežívame taký suverénny ročník ako naposledy a uvedomujeme si, že môžeme byť lepší. Musíme hrať do konca základnej časti na plné obrátky a dostať sa do play-off. Tam už každý štartuje od nuly,“ podotkol Chára. Boston nazbieral v 62 dueloch len 71 bodov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zdeno Chára
Firmy a inštitúcie Boston Bruins