Video: Šoumen Hudáček kraľuje brankárom vo Švédsku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Július Hudáček
Slovenský hokejový brankár Július Hudáček. Foto: Facebook.com/Július Hudáček

ÖREBRO 6. marca (WEBNOVINY) – Slovenského brankára Júliusa Hudáčka zvolili fanúšikovia švédskeho hokejového klubu Örebro Hockey za najužitočnejšieho hráča základnej časti SHL 2014/2015. Rodákovi zo Spišskej Novej Vsi bude ocenenie MVP pripomínať plaketa a váza.

„Som skutočne šťastný z tohto ocenenia, veď v tíme máme kvalitných hráčov ako Derek Ryan či Martin Johansson. Vďaka za vydarenú základnú časť patrí všetkým mojim spoluhráčom. Verím, že teraz odohráme dobré play-off. Växjö vo štvrťfinále je ťažký protivník, jeden z favoritov s výbornými brankármi, obrancami aj útočníkmi. Myslím si, že môžeme prekvapiť. V našej štvrťfinálovej sérii možno uvidíme ofenzívnejší hokej ako doteraz, na oboch stranách je dostatok kvalitných hráčov. Je dobré, že začíname vonku,“ uviedol v televízii NA-tv Július Hudáček, vďaka ktorému Örebro obsadilo 6. priečku po základnej časti a vybojovalo si priamy postup do play-off.

Hudáček ovládol štatistiku brankárov

Vďaka 92,99 percentnej úspešnosti zákrokov sa stal Július Hudáček štatisticky najlepším brankárom základnej časti švédskej hokejovej SHL. Na Hudáčka letelo 1199 striel, za jeho chrbát prešlo 84 pukov. V priemere Harichovčan inkasoval 1,93 gólu na zápas, čo je tretie najnižšie číslo v SHL. Na konte Hudáčka je aj 26 víťazstiev, najviac zo všetkých brankárov v súťaži.

Základnú časť SHL vyhrali hokejisti Skelleftey a vybojovali si aj miestenku do Ligy majstrov 2015/2016. Na svojho súpera vo štvrťfinále si podobne ako druhá Frölunda budú musieť ešte hráči Skelleftey počkať, jeho meno bude známe až po predkole play-off.

V boji o dve miestenky do štvrťfinále sa stretnú Färjestad s Brynäsom Tomáša Slováka a Lulea Petra Cehlárika a Christiána Jaroša s Djurgaardenom.

Body v sezóne zbierali aj Slováci

Brankár Július Hudáček bude vo štvrťfinále čeliť v bránke Örebra strelám hráčov Växjö, Linköping sa v sérii o semifinále stretne s HV 71 Jönköping. O príslušnosť v SHL budú hrať Leksand a MODO Hockey Marcela Hossu.

Video: Hudáček vo Švédsku pravidelne zabáva fanúšikov

Keďže sa švédska liga od budúcej sezóny rozšíri na štrnásť účastníkov, priamo postúpi víťaz druhej ligy (finále Västeras – Karlskrona), v baráži okrem Leksandu a MODO bude hrať druhý tím z Allsvenskan a traja najlepší z kvalifikácie mužstiev umiestnených v tejto súťaži na 3. až 8. mieste.

Tomáš Slovák stihol v SHL po prestupe z Hradca Králové odohrať za Brynäs 21 stretnutí, pravidelne nastupoval v druhej obrane tímu a dosiahol aj tri body (1+2). Cehlárik sa udomácnil v prvom mužstve Luley, vekom ešte junior nazbieral v 46 dueloch 19 bodov (6+13).

Osemnásťročný Jaroš dostal šancu v SHL v 25 súbojoch, na jeho konte svieti jedna asistencia. Marcel Hossa prišiel do Örnsköldsviku až na záver základnej časti, v jedenástich súbojoch strelil tri góly a pridal tri asistencie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Július HudáčekMarcel HossaTomáš Slovák