Legendárny hokejista Žigmund Pálffy sa vracia k hokeju

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Žigmund Pálffy
Žigmund Pálffy Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SKALICA 26. marca (WEBNOVINY) – Majster sveta z Göteborgu 2002 Žigmund Pálffy sa vracia k hokeju, v rodnej Skalici bude v HK 36 šéfom mládežníckych kategórií od prípraviek až po juniorov.

Čoskoro 43-ročný bývalý skvelý krídelník odohral posledný zápas vrcholovej kariéry 19. marca 2013 vo štvrťfinále Tipsport extraligy proti Piešťanom, v ktorom aj skóroval pri prehre svojej Skalice. Odvtedy sa na ľade objavil už len v zápasoch amatérskej ligy.

„V Skalici už dlhší čas pracujeme na novej koncepcii pri práci s mladými hokejistami. Sme malé mesto, finančné možnosti sú veľmi limitované a HK 36 nebude nikdy klubom, ktorý by si mohol dovoliť nakupovať drahých hráčov či skutočne kvalitných legionárov. Keď sme v minulosti dosahovali v extralige výborné výsledky, čo vyvrcholilo striebornými medailami v ročníku 2008/09, Skalica sa opierala predovšetkým o svojich odchovancov,“ povedal pre denník Šport Žigmund Pálffy.

Talentovaným hokejistom sa chcú na Záhorí venovať komplexne. „Talentov je obyčajne dosť, ale časom sa nielen u nás časť z nich stráca. Vychovať si súceho hokejistu je vždy mimoriadny kapitál, ktorý môže neskôr pomôcť hokeju na Slovensku v celej jeho šírke,“ doplnil pre Šport Pálffy, ktorý nastúpil v reprezentačnom drese 74-krát a dal v ňom 37 gólov. Z MS má okrem zlata zo Švédska 2002 aj bronz z Helsínk 2003. Na ZOH 2010 skončil so Slovenskom na 4. mieste. V NHL hral dvanásť sezón a je aj držiteľom rekordu produktivity v slovenskej Tipsport extraluge, keď v ročníku 2008/2009 nazbieral 126 bodov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Žigmund Pálffy