Tréner Vůjtek rozhodol, ktorí hráči nepôjdu na šampionát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimír Vůjtek
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek urobil dve zmeny v nominácii na turnaj Arosa Challenge. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

POPRAD 18. apríla (WEBNOVINY) – Do ďalšieho týždňa prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave (1. – 17. mája) sa už nezapoja brankár Denis Godla, obranca Peter Čerešňák a útočníci Michael Vandas, Andrej Šťastný a Peter Cehlárik.

Obrazom: Slováci v sobotu porazili Bielorusov 5:2

Otáznik visí nad Tomášom Marcinkom, ktorý po prvom stretnutí s Bieloruskom má podozrenie na otras mozgu. Zdravotné problémy má po košickom súboji s Bielorusmi aj Ladislav Nagy, presná diagnóza zatiaľ nie je známa. Sobotňajší súboj v Poprade zasa nedohrali Marek Ďaloga a Mário Bližňák, v ich prípade by to nemalo byť nič vážne.

„Hráči vedeli, s čím nastupujú do prípravy. Vždy je náročné niekoho vyradiť. Je to šport, dnes vyraďujú aj Česi, Švédi či Rusi. Prichádzajú hráči, ktorí hrajú v európskych finále, i posily z NHL, niekto im musí uvoľniť miesto. Dnes je taký trend,“ uviedol tréner SR Vladimír Vůjtek.

Na budúci týždeň bude mať reprezentačný kouč už k dispozícii aj Tomáša Surového, Richarda Pánika, Tomáša Kopeckého a Andreja Meszároša. Kvarteto by malo nastúpiť aj v príprave v Lotyšsku. Až tesne pred MS sa k mužstvu pridá Marián Gáborík, zatiaľ neistý je štart Zdena Cháru. Kapitána Bostonu Bruins trápia zdravotné problémy v dolnej časti tela. „So Zdenom je to otvorené, je zranený. Dohodli sme sa, že si dáme týždeň pauzu a zavoláme si v stredu alebo štvrtok,“ dodal Vladimír Vůjtek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej ŠťastnýDenis GodlaLadislav NagyMarek ĎalogaMarián GáboríkMário BližňákPeter CehlárikPeter ČerešňákVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia