Daňo pomôže Slovákom na šampionáte, jeho Springfield vypadol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marko dano
Hokejista Marko Daňo zahviezdil na turnaji nádejí NHL. Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

WORCESTER 20. apríla (WEBNOVINY) – Slovenských hokejistov posilní na majstrovstvách sveta v Česku mladý slovenský hokejista Marko Daňo.

Rozhodol o tom nedeľnajší zápas zámorskej farmárskej AHL, kde Daňov Springfield Falcons nepostúpil do play-off.

Na play-off chýbali dva body

Tím 20-ročného Slováka zaostal za bránami vyraďovacej časti o dva body. Falcons síce skončili v tabuľke Východnej konferencie len bod za Portlandom, no v prípade bodovej rovnosti by do play-off postúpili Pirates. Tí spečatili svoj postup v nedeľu triumfom na ľade Worcesteru 5:4.

Daňo sa pripojí k slovenskej hokejovej reprezentácii už v stredu a o deň neskôr odletí s tímom do Lotyšska na záverečné dva prípravné zápasy pred majstrovstvami sveta v Česku.

Absolvuje testy

Hneď po nedeľňajšom zápase som s Markom telefonoval a dohodli sme si predbežný plán. V pondelok naňho čakajú výstupné zdravotné testy, ktoré by mali byť v poriadku, pretože sa u Marka neobjavili žiadne zranenia. V utorok si zbalí veci, v stredu by sa mal pripojiť k reprezentácii a vo štvrtok s nami odletieť do Lotyšska, kde by mal hrať v generálke pred šampionátom, aby ho tréner Vůjtek vedel zaradiť do formácie,“ uviedol pre Rádio Slovensko generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora, ktorý telefonoval aj s generálnym manažérom Columbusu. Jarmo Kekäläinen potvrdil, že Daňo je voľný pre potreby reprezentácie.

Marko Daňo v sezóne 2014/2015 odohral v AHL dovedna 39 duelov s bilanciou 11 gólov a 8 asistencií, pridal aj 35 štartov v NHL za Columbus (8+13). V minulosti reprezentoval Slovensko na MS 2013.

Slovenskí fans sa môžu tešiť. Portland vyhral vo Worcesteri 5:4, čo znamená že postupuje do playoff na úkor…Posted by Marko Daňo official on 19. apríl 2015

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marko Daňo