Video: Anaheim je v NHL blízko k postupu, má tri mečbaly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Corey Perry (10) z Anaheimu oslavuje po tom, ako prekonal brankára Winnipegu. Foto: SITA/AP

NEW YORK 21. apríla (WEBNOVINY) – V troch pondelkových stretnutiach prvého kola play-off NHL sa nepredstavil ani jeden slovenský hokejista. Blízko k postupu má Anaheim, ktorý zdolal Winnipeg na jeho ľade 5:4 po predĺžení a v sérii vedie už 3:0 na zápasy.

Fanúšikovia Winnipegu boli v bielom

Winnipeg sa stal prvým tímom histórie NHL, ktorý aj napriek tomu, že v prvých troch dueloch po dvoch tretinách vždy viedol, napokon ani raz nevyhral. „Stále tá istá pesnička. Celý čas v sérii vyhrávame, no na zápasy je to 0:3,“ povedal útočník Jets Blake Wheeler. O výhru tentoraz Winnipeg prišiel necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny po góle Ryana Keslera.

V šiestej minúte predĺženia rozhodol Rickard Rakell. Fanúšikovia Winnipegu, takmer všetci do jedného oblečení v bielom, videli prvý zápas play-off po 19 rokoch. Pripravili elektrizujúcu atmosféru, no odchádzali sklamaní. „Najlepšie publikum, aké som kedy videl. Dodali nám neskutočnú energiu,“ pochválil fanúšikov tréner Jets Paul Maurice.

Foto: SITA/AP

New York Rangers vedie na zápasy 2:1

Najlepší klub po základnej časti New York Rangers sa ujal vedenia 2:1 na zápasy po triumfe 2:1 na ľade Pittsburghu. Vyhral zaslúžene, Pittsburghu dovolil v prvých dvoch tretinách len 11 striel.

Nápor Penguins v tretej tretine stačil len na zníženie po góle Patrica Hornqvista. „V tretej tretine bol náš level zúfalstva na oveľa vyššej úrovni ako v prvých dvoch. Hrať ale dobre len jednu tretinu je málo,“ povedal kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Ani raz neprekonali hráči St. Louis Devana Dubnyka v bránke Minnesoty a z jej ľadu odchádzali s prehrou 0:3. Dubnyk k shutoutu potreboval len 17 zákrokov. Minnesota vedie v sérii 2:1. Nepresadil sa vôbec autor hetriku v predchádzajúcom zápase Vladimir Tarasenko, ktorého obrana Wild nepustila ani k jednej strele. Na prvý gól sa čakalo až do 35. minúty, keď sa presadil osamotený pred bránkou Jason Pominville.

Výsledky pondelkových stretnutí 1. kola play-off NHL:

*

hrá sa na štyri víťazstvá

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Pittsburgh – New York Rangers 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) – stav série 1:2

Góly: 54. Hörnqvist (Crosby, I. Cole) – 9. Hagelin (Yandle, Girardi), 32. Kreider (M. Staal, Girardi)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Winnipeg – Anaheim 4:5 po predĺžení (1:1, 3:2, 0:1 – 0:1) – stav série 0:3

Góly: 10. Stempniak (Lowry, Trouba), 27. Myers, 30. Wheeler (Stafford, Enström), 39. Little – 20. Fowler (Cogliano, Silfverberg), 24. Perry (Lindholm, Beauchemin), 37. Silfverberg (Kesler), 58. Kesler (Silfverberg, Cogliano), 66. Rakell (Beauchemin, Cogliano)

Minnesota – St. Louis 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) – stav série 2:1

Góly: 35. Pominville (Parise, Mikael Granlund), 37. Parise (Pominville, Mikael Granlund), 58. Niederreiter

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Blake WheelerSidney CrosbyVladimir Tarasenko