Video: Tatar bol pri víťaznom zásahu, Halák dostal lacný gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenský hokejista Tomáš Tatar si pripísal do štatistík asistenciu. Foto: SITA/AP

NEW YORK 22. apríla (WEBNOVINY) – Tomáš Tatar prispel jednou prihrávkou k víťazstvu hokejistov Detroitu 3:0 nad Tampou Bay v utorkovom stretnutí 1. kola play off NHL.

Brankár Mrázek exceloval

Slovenský útočník bol pri víťaznom góle, ktorý po jeho strele od modrej čiary vsietil v 9. minúte Pavel Daciuk. Detroit sa ujal v sérii vedenia 2:1 na zápasy. Tatarov strelecký pokus sa odrazil do bránky od Daciukovej nohy. „Bol to nesmierne šťastný gól. My sme dnes takéto šťastie nemali,“ povedal tréner Tampy Jon Cooper.

Hrdinom zápasu bol mladý český brankár Petr Mrázek, ktorý chytil všetkých 22 striel. „Chytá sebavedomo. Za góly v predchádzajúcom zápase nemohol, veľmi sme mu nepomohli,“ pochválil svojho gólmana Tatar. Mrázek v predchádzajúcom zápase inkasoval štyri góly z 18 striel a po dvoch tretinách striedal. Tatarov spoluhráč Tomáš Jurčo, ktorému dodatočne pripísali gól z prvého zápasu pôvodne pripísaný Daciukovi, odohral necelých sedem minút.

Višňovský nedohral zápas

Len o minútu viac strávil na ĺade Ľubomír Višňovský, ktorý však zápas New Yorku Islanders s Wsahingtonom nedohral pre zranenie po tvrdom hite od Toma Wilsona. Islanders prehrali duel 1:2 po predĺžení a stav v sérii je nerozhodný 2:2. (LIKVIDAČNÝ FAUL NA VIŠŇOVSKÉHO SI POZRITE TU)

Jaroslav Halák inkasoval dva góly z 30 striel, ten víťazný prišiel v 12. minúte predĺženia z hokejky Nicklasa Bäckströma. Švédsky center prekvapil Haláka nahodením puku od modrej čiary. „Nepredpokladal som, že to bude gól. Len som chcel poslať puk smerom na bránku,“ popisoval rozhodujúci moment Bäckström.

Video: Halák dostal gól od modrej

Už 3:1 na zápasy vyhráva Calgary po triumfe 3:1 nad Vancouverom. Všetko podstatné sa udialo už v prvej tretine. Calgary v nej strelilo všetky góly a vyhnalo z bránky Eddieho Lacka, ktorého nahradil Ryan Miller. Lack inkasoval tri góly zo siedmich striel.

Chicago vyhralo po vyše stominútovej dráme

Rovných 101 minút trval súboj medzi Chicagom a Nashvillom, v úvode tretieho predĺženia ho rozhodol gólom na 3:2 Brent Seabrook. Blackhawks si vybojovali prvý mečbal v sérii, v ktorej vedú 3:1. Hosťujúci Predators vyhrávali v utorok 1:0 i 2:1, tesný náskok však neudržali.

Chicago vyrovnalo na 2:2 v 52. minúte aj zásluhou asistencie Mariána Hossu, pre 36-ročného Trenčana to bola piata gólová prihrávka v tomto play-off, zatiaľ je bez presného zásahu. Hossa odohral vo štvrtom stretnutí série úctyhodných 33:56 minúty, z útočníkov mal viac priestoru na ľade len Patrick Kane (34:55).

Slovák vyslal na bránku súpera štyri strely. Seabrook rozhodol predĺženie play-off tretíkrát v kariére. Dôležitejší presný zásah dosiahol v roku 2013, keď ukončil v nadstavenom čase siedmeho zápasu sériu s Detroitom. „Ani neviem, či sa spoluhráči tešili z môjho gólu alebo z toho, že sa skončil zápas. Bolo to dnes skutočne náročné,“ priznal Seabrook.

Predators odohrali najdlhší zápas vo svojej histórii. Doterajšie ich maximum bolo z roku 2011, keď s Vancouverom hrali 94:51 min. Chicago sa priblížilo k svojmu doterajšiemu rekordu, v roku 1931 trval zápas Blackhawks s Montrealom 113:50 min. „Naša séria je veľmi tesná. Celý tím hral dnes skutočne dobre, podržal nás Pekka Rinne. Napokon to však nedopadlo podľa našich predstáv,“ povedal kouč Predators Peter Laviolette.

Výsledky utorkových stretnutiach 1. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

New York Islanders – Washington 1:2 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1) – stav série: 2:2

Góly: 20. Cizikas (Clutterbuck, Leddy) – 14. Ovečkin (Carlson, Nicklas Bäckström), 72. Nicklas Bäckström (J. Ward, Ovečkin)

Jaroslav Halák inkasoval 2 góly, mal 28 úspešných zákrokov, odchytal 70:46, Ľubomír Višňovský (obaja Islanders) odohral 07:50

Detroit – Tampa Bay 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) – stav série 2:1

Góly: 9. Daciuk (TATAR, J. Ericsson), 47. Sheahan (Abdelkader, Zetterberg), 60. Glendening (J. Ericsson, D. Miller)

Tomáš Tatar 1 asistencia, 1 strela, 2 tr. min, odohral 15:02, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 06:49

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Calgary – Vancouver 3:1 (3:1, 0:0, 0:0) – stav série 3:1

Góly: 4. Gaudreau (Wideman, Hudler), 10. Hudler (Wideman, Russell), 20. Bennett (Brodie, Colborne) – 9. H. Sedin (Edler, D. Sedin)

Chicago – Nashville 3:2 po trojnásobnom predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0, 0:0, 1:0) – stav série: 3:1

Góly: 14. Vermette (Rozsíval, Sharp), 52. Saad (MARIÁN HOSSA, Keith), 101. Seabrook (P. Kane, Bickell) – 12. C. Wilson (Ellis, S. Jones), 38. Neal

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav HalákĽubomír VišňovskýNicklas BäckströmPatrick KanePavel DaciukPekka RinneRyan MillerTomáš JurčoTomáš Tatar