O najlepšieho beka NHL sa pobije trio, trofej získal i Chára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Chára
Zdeno Chára Foto: SITA/AP

WASHINGTON 28. apríla (WEBNOVINY) – Drew Doughty z Los Angeles, Erik Karlsson z Ottawy a P. K. Subban z Montrealu sú traja finalisti, ktorí sa budú uchádzať o Norrisovu trofej určenú pre najlepšieho obrancu NHL v základnej časti sezóny 2014/2015. „James Norris Memorial Trophy odovzdajú defenzívnemu hráčovi, ktorý počas celej sezóny preukázal najviac všestrannosti a hokejových zručností v rámci svojho postu,“ informoval server NHL.

Finalisti vzišli z hlasovania členov Asociácie novinárov píšucich o hokeji. Víťaz bude známy na slávnosti, ktorá sa uskutoční 24. júna v MGM Grand Garden Arene v Las Vegas.

Vlani sa z prestížnej trofeje tešil obranca Chicaga Duncan Keith, predvlani P. K. Subban, ktorý teraz môže pridať druhý triumf. Rovnako druhýkrát sa víťazom môže stať Erik Karlsson, ktorý sa premiérovo tešil v sezóne 2011/2012. Drew Doughty môže získať tento honor po prvý raz, finalistom bol predtým len raz – v sezóne 2009/2010.

Norrisova trofej má aj jedného slovenského vlastníka. V ročníku 2008/2009 ocenili kapitána Bostonu Zdena Cháru. Okrem toho sa ešte päťkrát ocitol medzi finalistami, zatiaľ naposledy pred rokom.

Nominované trio

Drew Doughty po druhý raz v kariére odohral všetkých 82 zápasov základnej časti a so 46 bodmi (7+39) má za sebou druhú najproduktívnejšiu sezónu. S priemerným časom stráveným v zápase na ľade 28:59 min sa zaradil na druhé miesto v súťaži.

Erik Karlsson dosiahol 66 bodov za 21 gólov a 45 asistencií, čo ho tretíkrát za ostatné štyri roky vynieslo na čelo hodnotenia produktivity obrancov. Viac gólov ako tento 24-ročný Švéd nastrieľal iba jeho krajan Oliver Ekman-Larsson /23/ za Arizonu. Karlsson odohral všetkých 82 zápasov základnej časti a ovládol aj štatistiky bodov dosiahnutých obrancami v presilovkách (30) vrátane šiestich gólov.

P. K. Subban (25) bol tradične pilierom defenzívy Montrealu, ktorá inkasovala iba 189 gólov, spoločne so Chicagom najmenej spomedzi všetkých tímov v súťaži. Subban si počas 82 zápasov základnej časti utvoril osobné maximá v počte gólov (15), asistencií (45), bodov (60) a tiež v plus / mínus bodoch (+21) a víťazných gólov v zápasoch (5). Jeho priemer minút strávených na ľade 26:12 min bol šiesty najvyšší v súťaži.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erik KarlssonP. K. Subban