Video: Český brankár predviedol v NHL zákrok roka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Český brankár Petr Mrázek predviedol vynikajúci zákrok. Foto: SITA/AP

NEW YORK 28. apríla (WEBNOVINY) – V pondelkovom stretnutí prvého kola play-off hokejovej NHL medzi Detroitom a Tampou Bay nebola núdza o dych vyrážajúce momenty.

Český brankár Detroitu Petr Mrázek predviedol v šiestom vzájomnom dueli vynikajúci zákrok. Hostia z Tampy viedli po 11 minútach v Detroite 2:0 a takmer pridali aj tretí gól, ale 23-ročný rodák z Ostravy Mrázek bol proti.

Dve a pol minúty pred koncom prvej tretiny sa na gólmana domácich rútili dvaja útočníci Tampy, Vladislav Namestnikov našiel spätnou prihrávkou Briana Boyla, ten si položil brankára a zdalo, sa že skóruje do odkrytej bránky. Ibaže už prekonaný Mrázek nechal za sebou hokejku a zákrokom pripomínajúcim odpal vo vzduchu zabránil puku v smerovaní do bránky. Odrazený puk už potom prikryl pod telom.

V zápase sa darilo aj Slovákovi Tatarovi, ktorý skóroval dvakrát. Najskôr strelil gól v 33. minúte v presilovej hre strelou z pravého kruhu, na 2:3 znížil v úvode tretej časti hry po peknej individuálnej akcii po vyhratom buly Pavla Daciuka. (GÓLY NÁJDETE V TOMTO ČLÁNKU.)

Video: Neuveriteľný zákrok brankára Petra Mrázka

Napriek skvelým výkonom českého a slovenského hráča Detroit prehral s Tampou Bay 2:5 a o postupujúcom tíme do druhého kola play-off NHL sa rozhodne až v siedmom zápase.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia