Video: Washington knokautoval jazdcov tesne pred koncom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alexander Ovečkin
Najmä Alexander Ovečkin priviedol Washington k víťazstvu na ľade Rangers. Foto: SITA/AP

NEW YORK 1. mája (WEBNOVINY) – Z dvojice favorizovaných tímov v úvode 2. kola play-off NHL uspeli na domácom ľade iba hráčí Anaheimu. V prvom súboji semifinále Západnej konferencie Anaheim zdolal Calgary hladko 6:1. Na Východe New York Rangers podľahol Washingtonu 1:2. Slovenský hokej nemal zastúpenie.

Nečakaný triumf hostí

Najmä Alexander Ovečkin priviedol Washington k víťazstvu na ľade Rangers. Ruský kanonier otvoril skóre zápasu presilovkovým gólom v 19. min, keď strelou švihom spoza obrancu prekvapil Henrika Lundqvista. Domáci vyrovnali necelých 5 minút pred naplnením 60. min zásluhou Jespera Fasta a jeho šťastným tečom strely Kevina Hayesa od modrej. Keď sa už zdalo, že sa pôjde do predĺženia, Ovečkin skvelou prihrávkou spoza bránky našiel voľného Joela Warda a ten 1,3 sekundy pred sirénou pomedzi betóny Lundqvista rozhodol o nečakanom triumfe hostí.

Ward mal predtým desať minút pred koncom veľkú šancu zvýšil náskok hostí na 2:0, ale trafil iba žŕdku. Domáci o niečo neskôr vyrovnali a Ward si to chvíľu vyčítal.

Keď sa im podarilo vyrovnať, prepadol ma ten pocit, že som mal šancu rozhodnúť a nevyužil som ju. Nakoniec som bol predsa len tým šťastným hráčom, keď ma našla prihrávka Alexa Ovečkina,“ cituje Warda server NHL. „Bolo to veľkolepé. Všetci v hľadisku a asi aj na ľade už očakávali predĺženie, ale treba tvrdo bojovať až do zaznenia sirény,“ povedal o šťastnom závere zápasu pre Washington jeho švédsky útočník Nicklas Bäckström.

Anaheim zničil Calgary

Anaheim si v prvom súboji na Západe bez problémov poradil s Calgary 6:1. Prakticky rozhodnuté bolo už v polovici zápasu, keď netradičný strelec Emerson Etem v 31. min zvýšil na 4:0. Favorita dotiahli k pohodovému víťazstvu jeho najväčšie útočné hviezdy, ktoré si pripísali po 4 body. Corey Perry ukončil zápas s bilanciou 2+2, Ryan Getzlaf dal gól a pridal k nemu tri asistencie. Gólmanovi domácich Frederikovi Andersenovi zabránil v možnosti shutoutu necelých jedenásť minút pred koncom Sam Bennett, ktorý sa postaral o jediný gól Flames.

Východná konferencia – semifinále – 1.zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

New York Rangers – Washington 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) – stav série 0:1

Góly: 56. Fast (Hayes, Hagelin) – 19. Ovečkin (Carlson, Holtby), 60. J. Ward (Ovečkin, Nicklas Bäckström)

Západná konferencia – semifinále – 1. zápas:

Anaheim – Calgary 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) – stav série 1:0

Góly: 11. Beleskey (Palmieri, H. Lindholm), 14. Maroon (Getzlaf, Perry), 23. Perry (Despres, Getzlaf), 31. Etem (Beauchemin, H. Lindholm), 41. Perry (Getzlaf, Fowler), 43. Getzlaf (Vatanen, Perry) – 50. Bennett (Engelland)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander OvečkinCorey PerryNicklas BäckströmRyan GetzlafSam Bennett