Video: Rangers zdolali Capitals, vyrovnali sériu na 1:1

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
New York Rangers
Hokejisti New York Rangers sa tešia z víťazstva nad Washingtonom. Foto: SITA/AP

NEW YORK 2. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti New York Rangers zvíťazili 3:2 nad Washingtonom Capitals v sobotňajšom súboji NHL a v sérii 2. kola play-off Východnej konferencie vyrovnali na 1:1.

Víťazný gól domácich zaznamenal v 47. minúte Derick Brassard, ktorý vtedy zvýšil na 3:1. Hostia ešte v 51. min znížili ruským kanonierom Alexandrom Ovečkinom na 2:3, ktorý aktrobaticky v páde prekonal Henrika Lundqvista. Vyrovnať sa už Washingtonu nepodarilo. Tretí zápas série príde na rad v pondelok 4. mája vo Washingtone.

Washington prerušil šnúru oslabení bez inkasovaného gólu

„Vyšiel nám úvod zápasu a to bolo dôležité po nevydarenom štvrtkovom závere. Sústredili sme sa na to, aby sme hrali dobrý hokej,“ uviedol tréner Rangers Alain Vigneault.

Prvú tretinu vyhrali jeho zverenci 2:0. Najprv uspel zásahom z dorážky do prázdnej bránky už v 38. sekunde Chris Kreider a na 2:0 zvýšil v 16. min v presilovke obranca Dan Boyle.

Washingtonu prerušil šnúru 17 oslabení bez inkasovaného gólu. Domáci prestrieľali hostí v prvej tretine 15:4.

Ovečkinov gól zapôsobil

„Až doteraz sme boli veľmi dobrí v marení presilových hier našim súperom. V tomto zápase sme urobili vzadu o niekoľko menších chýb viac ako zvyčajne ale celkovo je to herná činnosť, ktorá nás posúva dopredu. Musíme sa však zlepšiť v zápase číslo 3,“ cituje server NHL brankára Capitals Bradena Holtbyho, ktorý ukončil zápas s bilanciou 3 inkasovaných gólov z 35 pokusov z hokejok domácich hráčov.

K parádnemu gólu v podaní kapitána hostí Ovečkina na 2:3 jeho spoluhráč z útoku Joel Ward obdivne poznamenal: „Úžasná individuálna zručnosť jednotlivca, ale u Alexa nič nové. Predrať sa takto cez defenzívu súpera je veľmi pôsobivé. Škoda len, že sme neskôr ešte nepridali jeden gól.“

Play-off NHL – sobota- výsledky:

Východná konferencia – semifinále – 2. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

New York Rangers – Washington 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) – stav série 1:1

Góly: 1. Kreider (Fast, Stepan), 16. D. Boyle, 47. Brassard (St. Louis, Rick Nash) – 34. Kuznecov (Chimera), 51. Ovečkin (J. Ward, Orpik)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia