Video: Hossa v oslabení nabil na gól, Montreal s výpraskom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marián Hossa
Útočník Chicaga Blackhawks Marián Hossa v súboji s obrancom Minnesoty Wild Marco Scandell počas zápasu play-off NHL. Foto: SITA/AP

NEW YORK 4. mája (WEBNOVINY) – Marián Hossa prispel jednou asistenciou k víťazstvu hokejistov Chicaga 4:1 nad Minnesotou v nedeľňajšom stretnutí semifinále play-off Západnej konferencie NHL.

Slovenský útočník v 33. minúte vo vlastnom oslabení vypichol puk v strednom pásme Ryanovi Suterovi, našiel presnou prihrávkou Jonathana Toewsa, ktorý otvoril skóre. „Spravil som chybu a využili ju. Musíme lepšie pokrývať puk. Dnes to nebol z našej strany dobrý výkon,“ povedal Suter. Hossa síce ešte v tohtoročnom play-off ani raz neskóroval, no zaznamenal siedmu prihrávku.

Zabrali všetky opory Chicaga

Chicago vyhralo oba domáce zápasy a v sérii vedie 2:0. „Je pre mňa prekvapenie, že reálne ešte nedal gól. Ja mám pocit, že skóruje v každom zápase,“ narážal na vynikajúce Hossove výkony obranca Brent Seabrook.

Dva góly Blackhawks strelil Patrick Kane. Zabrali opäť všetky opory Chicaga. „V tom je naša najväčšia sila. Môžeme sa vždy spoľahnúť na našich top hráčov,“ povedal tréner Joel Quenneville.

Tampe vyšli najmä presilovky, konečne skóroval aj Stamkos

Prvý raz sa v tohtoročnom boji o Stanleyho pohár presadil gólovo kanonier Steven Stamkos a jeho Tampa Bay sa ujala po výhre 6:2 nad Montrealom vedenia 2:0 na zápasy.

Stamkos, dvojnásobný najlepší strelec základnej časti NHL, čakal na gól deväť zápasov. „Či to je prvý gól alebo dvadsiaty, v play-off sú emócie rovnako silné pri každom,“ povedal Stamkos. Dvakrát sa presadil jeho spoluhráč Nikita Kučerov. Tampe vyšli najmä presilovky, strelila v nich štyri góly.

Aj Anaheim vedie v sérii 2:0, zdolal Calgary 3:0. Pri dvoch góloch bol útočník Corey Perry, ktorý s 13 bodmi vedenie kanadské bodovanie v play-off. Anaheim stále v tohtoročnej vyraďovacej časti neprehral, v prvom kole vyradil Winnipeg 4:0 na zápasy.

Výsledky nedeľňajších zápasov 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL

– hrá sa na štyri víťazstvá

Západná konferencia – play off – 2. kolo
Chicago – Minnesota 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) – stav série 2:0

Góly: 33. Toews (HOSSA), 40. P. Kane (Keith), 48. Sharp (Teräväinen), 58. P. Kane (Sharp, Hjalmarsson) – 42. Dumba (Suter, Dubnyk)

Marián Hossa (Chicago) 1 asistencia, odohral 15:29

Anaheim – Calgary 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) – stav série 2:0

Góly: 8. Beleskey (Kesler, Silfverberg), 52. Lindholm (Perry, Getzlaf), 58. N. Thompson (Perry, Getzlaf)

Východná konferencia – play off – 2. kolo
Montreal – Tampa Bay 2:6 (1:1, 0:3, 1:2) – stav série 0:2

Góly: 8. Petry (T. Mitchell, Prust), 52. T. Gilbert (Jemelin, Smith-Pelly) – 20. Filppula (Hedman, Killorn), 29. Stamkos (Garrison, Coburn), 33. Kučerov (T. Johnson, Stamkos), 40. Hedman (Killorn, Filppula), 47. Kučerov (T. Johnson, Stamkos), 57. J.T. Brown (Filppula, B. Boyle)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Corey PerryJoel QuennevilleMarián HossaPatrick KaneSteven Stamkos