Hossa je za Jágrom, v play-off sa mu strelecky nedarí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA/AP

CHICAGO 4. mája (WEBNOVINY) – Hokejový útočník Marián Hossa je so 45 gólmi po Jaromírovi Jágrovi (78 zásahov) druhým najlepším strelcom v play-off NHL medzi aktívnymi hráčmi. Slovák však v posledných dvadsiatich vystúpeniach vo vyraďovacej časti ani raz neskóroval. V tohtoročnom play-off má v ôsmich dueloch na svojom konte zatiaľ sedem asistencií a v hodnotení produktivity je v lige na 15. priečke.

„Je pre mňa novinkou, že ešte nedal gól. Vyzerá, akoby dal gól v každom zápase. Pre nás je to veľmi cenný hráč. Možno nestrieľa góly, ale nahráva spoluhráčom a pripravuje im šance. Na ľade robí veľa vecí, aby nám pomohol k úspechom a víťazstvám,“ tvrdí podľa Chicago Sun-Times obranca Blackhawks Brent Seabrook.

V Chicagu vedia o Hossom prínose pre mužstvo. Ak budú Blackhawks pokračovať vo víťaznom ťažení, nikomu v klube nebude prekážať nízka strelecká úspešnosť slovenského krídelníka. „Hrá skvele pozične. Každý rád strieľa góly, ak by bol aj v tomto smere produktívny, potom by to bolo dobré. Hokej je však kolektívny šport a niekedy vás zastúpia spoluhráči. Vieme, že aj bez gólov ide správnym smerom,“ tvrdí pre Chicago Sun-Times tréner Joel Quenneville.

Vo vlaňajšom play-off mal Hossa bilanciu dva góly a 12 asistencií. Jeho úspešnosť streľby bola 2,7 percenta. „Určite by som rád dával góly, ale v súčasnosti nemyslím na tieto veci. Cítim, že ofenzívne je moja hra dobrá. Vytváram si množstvo šancí, možno by mi pomohol prvý gól, ale ak ho nedám a my vyhráme, bude to v poriadku,“ dodal pre NHL.com Marián Hossa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Joel QuennevilleMarián Hossa