Získali sme zlaté tri body, hodnotí 'kanonier' Meszároš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci otočili ďalší zápas, Gáborík strelil dva góly
Slováci sa tešia z víťazstva po zápase B-skupiny na svetovom šampionáte v hokeji, v ktorom zdolali Slovinsko 3:1. Ostrava, 5. máj 2015. Foto: SITA/Ján Viazanička

OSTRAVA 6. mája (WEBNOVINY) – Tretí zápas na majstrovstvách sveta v hokeji v Česku, tretia riadna dráma a tretíkrát s úspešným koncom pre Slovensko.

Tentoraz zverenci Vladimíra Vůjtka stačili zdolať svojho súpera ešte v riadnom hracom čase a proti húževnatým Slovincom nepotrebovali predĺženie či nájazdy. Museli však opäť otáčať nepriaznivý stav 0:1, rovnako ako predtým proti Dánom a Bielorusom.

Súťažte s nami o dres a lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa MS v hokeji

Nebol to najlepší výkon

„Nebol to náš najlepší výkon, ale čo sa týka bojovnosti a vôle, znova sme ukázali, že vieme hrať, aj keď prehrávame,“ uviedol krátko po skončení stretnutia slovenský útočník Marián Gáborík pre RTVS.

Vyše 400-gólový strelec z NHL čakal až do 55. minúty tretieho vystúpenia Slovákov na majstrovstvách sveta v Ostrave, kým konečne prelomil streleckú smolu. Neskôr pridal gól aj do prázdnej bránky.

„Hrali sme trochu stŕpnuto, ale tri body sú doma a to je dôležité. Dôležitý bol vyrovnávajúci gól Meszároša a potom sme to celé dokončili. Je to pre nás veľmi cenné víťazstvo,“ dodal Gáborík.

Obrazom: Slovensko zvíťazilo nad Slovinskom

Gól Meszároša bol opäť vykúpením

Už tretí gól na svetovom šampionáte v Česku strelil obranca Andrej Meszároš. Jeho vyrovnanie na 1:1 v 48. minúte bolo pre Slovákov na ľade aj v hľadisku ČEZ arény vykúpením.

„Brankár sa presúval, snažil som sa to dať do opačnej strany a zapadlo to tam. Slovinci boli veľmi nebezpeční. Dali rýchly gól a potom dobre bránili. Podržal ich aj brankár. Tri body z tohto zápasu sú pre nás zlaté,“ skonštatoval Meszároš.

Po zdolaní Slovincov majú Slováci v tabuľke ostravskej B-skupiny na konte sedem bodov. Ďalšie tri môžu pridať už v stredu večer, keď si skrížia hokejky s Nórmi. „Musíme rýchlo zregenerovať a nachystať sa na nich. Budú nebezpeční,“ vystríhal Gáborík.

Podľa jedného z najproduktívnejších hráčov Detroitu v zámorskej NHL si „nervákmi“ Slováci zbytočne míňajú energiu. „Zápasy by boli o dosť iné, keby sme viedli od začiatku. Slováci majú hokejový talent, ale zatiaľ nám nejde zakončenie. Vyhrali sme opäť, no aj keď sa trápime, ukazujeme na ľade povestné srdiečko. Fanúšikovia sú výborní, klobúk dole,“ pokračoval 24-ročný odchovanec dubnického hokeja.

Tomáš Tatar však upozornil, že Slovinci nepatria medzi slabé mužstvá. „Majú hráčov v popredných európskych ligách či hokejistu v NHL. Nevidím dôvod, prečo by mali byť slabší od nás. Je to taktický boj a dnes sa to potvrdilo,“ poznamenal.

Prvé dva góly na turnaji dosiahol v utorok večer topkanonier Marián Gáborík, predtým sa z útočníkov presadil z hry len Marek Viedenský. „Som rád, že to Mariánovi padlo, strelca ako on určite potrebujeme. Hádam to bude viac padať všetkým útočníkom,“ dodal Tatar.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MeszárošMarek ViedenskýMarián GáboríkTomáš Tatar