Video: Hossovo Chicago delí krok od konferenčného finále NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenský hokejista Marián Hossa (vpravo) prihrával na víťazný gól Chicaga, ktorý strelil v druhom predĺžení obranca Duncan Keith (vľavo). Foto: SITA/AP

NEW YORK 5. mája (WEBNOVINY) – Hokejistov Chicaga delí už len jedno víťazstvo od postupu do finále play-off Západnej konferencie NHL. V utorňajšom stretnutí zdolali najtesnejším rozdielom Minnesotu 1:0 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

Chicago podržal brankár Crawford

Jediný gól strelil v 15. minúte Patrick Kane, Marián Hossa odohral takmer 19 minút a zaznamenal dve strely. Chicago opäť podržal brankár Corey Crawford. V sérii proti Minnesote zatiaľ chytil 90 z 94 striel.

„Keby ste nám pred začiatkom série povedali, že budeme vyhrávať 3:0, boli by sme prekvapení, no šťastní,“ povedal Kane, ktorý v play-off opäť žiari. V deviatich zápasoch strelil už šesť gólov a pridal päť asistencií. Crawford pri tom nemal istú pozíciu jednotky, v prvom kole proti Nashvillu nastupoval aj Scott Darling. „Proti nám je hviezda. Je to Roy, je to Brodeur,“ povedal tréner Wild Mike Yeo.

Hokejisti Anaheimu okúsili prvú prehru

Calgary uštedrilo Anaheimu vôbec prvú prehru (4:3) v tohtoročnom play-off a znížilo stav série na 1:2. Anaheim prišiel o výhru len 20 sekúnd pred koncom tretej tretiny, kedy na 3:3 pri hre bez brankára vyrovnal nováčik Johnny Gaudreau a v 5. minúte predĺženia rozhodol o výhre Flames pri signalizovanom vylúčení Mikael Bäcklund.

Aj Gaudreau aj Bäcklund prekonali Fredrika Andersena strelou zápästím. Calgary tak na domácom ľade v tohtoročných bojoch o Stanleyho pohár ešte neprehralo. Na 3:3 vyrovnalo už skôr, ale gól Sama Bennetta z 54. minúty rozhodcovia neuznali. Nebol dôkaz, že puk schovaný pod Andersenovým betónom skončil za čiarou.

Výsledky utorňajších zápasov 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL:

*

hrá sa na štyri víťazstvá

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Minnesota – Chicago 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) – stav série 0:3

Gól: 15. P. Kane (Shaw, Sharp)

Calgary – Anaheim 4:3 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0) – stav série 1:2

Góly: 3. Bollig (Raymond, Mikael Granlund), 25. Colborne, 60. Gaudreau (Russell), 65. Bäcklund (Wideman, Brodie) – 7. Maroon (Getzlaf), Vatanen), 15. Perry (Despres Getzlaf), 29. Beleskey (Kesler, Despres)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Corey CrawfordMarián HossaPatrick Kane