Video: Tampa rozhodla sekundu pred koncom, postup je blízko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tampa Bay rozhodla o víťazstve nad Montrealom 1,1 sekundy pred koncom, hrdinom zápasu sa stal Tyler Johnson. Foto: SITA/AP

NEW YORK 5. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti Tampy Bay vyhrali aj tretie stretnutie semifinále play-off Východnej konferencie NHL a sú už len krok od postupu.

Český center Plekanec neskrýval sklamanie

O ich stredajšom triumfe 2:1 nad Montrealom rozhodol 1,1 sekundy pred koncom Tyler Johnson, Lightning v sérii vedú už 3:0 na zápasy. Johnson, ktorý s ôsmimi gólmi vedie tabuľku strelcov play-off, využil pred bránkou presnú prihrávku od obrancu Victora Hedmana.

„Keď som nastupoval na ľad, vedel som, že to bude asi posledné striedanie v tretej tretine, ale že do konca ostala po góle len jedna sekunda, to som netušil,“ popisoval situáciu Johnson, ktorého nedraftoval žiadny klub NHL a s Tampou podpísal zmluvu pred troma rokmi ako voľný hráč.

Na strane Montrealu nastalo obrovské sklamanie. „Odohrali sme dosť dobrý zápas, mali sme veľa šancí, nastrelili sme opäť žŕdky. Je to ťažké prehrať po takom výkone,“ povedal český center Tomáš Plekanec. „Svojim hráčom nemám čo vyčítať,“ zastal sa svojich zverencov tréner Canadiens Michel Therrien.

Najlepší tím po základnej časti je na pokraji vypadnutia

Na pokraji vypadnutia je aj najlepší tím po základnej časti New York Rangers, ktorý podľahol Washingtonu 1:2 a v sérii prehráva 1:3 na zápasy. Oba góly Capitals strelil nováčik André Burakovsky.

Dvadsaťročný švédsky útočník rakúskeho pôvodu najskôr v 37. minúte vyrovnal a na začiatku tretej tretiny rozhodol o víťazstve. Boli to je jeho prvé góly v play-off a strelil ich krajanovi Henrikovi Lundqvistovi. „Je to môj najobľúbenejší brankár už od malička. Sledujem jeho kariéru celý život. Je to niečo špeciálne streliť mu dva góly,“ povedal Burakovsky. „Nie sme v šoku, ale je to veľké sklamanie,“ povedal Lundqvist na margo stavu série. „Musíme začať dávať góly,“ dodal.

Rangers skórovali len raz a nepremenili ani trestné strieľanie. Pokus Carla Hagelina Braden Holtby zneškodnil. Rangers odohrali už 11. zápas v play-off po sebe, ktorý sa skončil rozdielom len jedného gólu – počnúc minuloročným play-off.

Výsledky stredajších stretnutí 2. kola play-off NHL

*

hrá sa na štyri víťazstvá

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington – New York Rangers 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) – stav série 3:1

Góly: 37. Burakovsky (Beagle, Gleason), 41. Burakovsky – 27. Brassard (St. Louis, Rick Nash)

Tampa Bay – Montreal 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) – stav série 3:0

Góly: 12. Killorn (Stamkos), 60. T. Johnson (Hedman, Palát) – 51. Gallagher (Gilbert, Pateryn)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš Plekanec