Cháru nosili na ramenách, teraz ho odpisujú pre jeho vek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Chára z Bostonu si pripísal ôsmy gól v sezóne. Foto: SITA/AP

NEWPORT 18. mája (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára nerozumie, čo sa stalo. Ešte pred rokom ho nosili na ramenách a označovali za jedného z najlepších obrancov NHL, teraz už zasa ho mnohí vzhľadom na vek 38 rokov a množstvo odkorčuľovaných kilometrov odpisujú.

Trápi ma to. Čo sa zmenilo? Jeden rok som finalista Norrisovej trofeje a ďalší som už príliš starý. Nie je to férové,“ povedal v rozhovore pre Boston Globe Chára, ktorého počas sezóny trápili viaceré zranenia.

Cíti sa dostatočne motivovaný

Najskôr mal problémy s kolenom, potom v závere ročníka sa snažil dostať Bruins do play-off napriek zlomenine v členku. “

Nerozumiem, prečo sa môj vek stal problémom len z toho dôvodu, že som sa zranil a vynechal veľa zápasov. Nepáči sa mi to. Ľudia by nemali posudzovať hráča na základe veku alebo množstva absolvovaných duelov. Cítim sa dostatočne motivovaný a som si istý, že v budúcom ročníku budem zdravý a opäť vo forme. Môžem odohrať silnú sezónu. Chcem byť na najvyššej úrovni ešte dlhý čas. Vek je iba číslo, už mnohí predo mnou dokázali, že nič neznamená,“ tvrdí Chára.

Urobí všetko pre návrat do starej formy

Kapitán „medveďov“ má s klubom zmluvu ešte na tri roky. Dôležité teraz bude, aby sa mu vyhýbali zdravotné problémy. Pre zlomeninu nohy nemohol cestovať ani na svetový šampionát do Česka. Zranenie utrpel pravdepodobne 4. apríla, keď zblokoval strelu Davida Bootha z Toronta. Odohral ešte tri stretnutia a potom sa nechal vyšetriť. Liečba však nenaruší prípravu na nový ročník.

Po sezóne som čakal týždeň, ale noha nezlepšovala. Nemal som inú možnosť, ako dostať na ňu dlahu. Ešte krívam, ale už je to oveľa lepšie. Nemyslím si, že mi to skomplikuje prípravu. Zatiaľ nemám stopercentný rozsah pohybu, no všetko bude v poriadku. Opäť môžem chodiť obutý do topánok, čo je dobrý pocit. Už sa teším na novú sezónu. Urobím všetko pre návrat do starej formy,“ doplnil pre Boston Globe Zdeno Chára.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zdeno Chára