Legendárny Brodeur kariérne postúpil, Chára má nového šéfa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chara
Zdeno Chára so spoluhráčmi z Bostonu oslavujú gól v sieti Philadelphie. Foto: SITA/AP

ST. LOUIS 21. mája (WEBNOVINY) – Legendárny hokejový brankár Martin Brodeur sa stal asistentom generálneho manažéra St. Louis Blues Douga Armstronga. V hierarchii klubu tak postúpil 43-ročný bývalý gólman na vyššie poschodie, dohodol sa na zmluve na tri roky.

Chcem byť užitočný, hovorí Brodeur

Brodeur spojil takmer celú kariéru v NHL s New Jersey, jej záver však strávil v St. Louis, v ktorom 29. januára po krátkom pôsobení definitívne zavesil lapačku a vyrážačku na klinec.

Odvtedy bol poradcom Armstronga. „Bola to zaujímavá práca, ale chcel som urobiť toho čo najviac. Teraz mám na to možnosť. Je to pre mňa nová výzva. Chcem sa naučiť, ako všetko funguje, a byť užitočný,“ povedal pre klubový web Blues Brodeur.

Rodák z Montrealu je brankárskym rekordérom NHL v počte odchytaných zápasov (1266), výhier (694) i shutoutov (125). Trikrát vyhral Stanleyho pohár, štyrikrát Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára súťaže.

Sweeney je novým generálnym manažérom Bostonu

Klub Zdena Cháru má nového šéfa. Don Sweeney dostáva šancu po pätnástich rokoch v pozícii hráča, deviatich sezónach na rôznych postoch v manažmente premeniť svoje predstavy na vytvorenie úspešného hokejového tímu NHL v Bostone.

Bývalého obrancu vymenovali za nástupcu Petra Chiarelliho na poste generálneho manažéra Bruins. Sweeney bol ostatných šesť rokov asistentom GM. Bruins v ročníku 2015/2016 prvýkrát po ôsmich sezónach nepostúpili do play-off.

„Očakáva sa, že posuniem organizáciu vpred. Pred hráčmi, trénermi i manažmentom je tvrdá práca a musíme urobiť niekoľko zmien, ktoré nás vrátia do hry o Stanleyho pohár,“ uviedol na klubovom webe Sweeney.

Štyridsaťosemročný funkcionár odohral v NHL šestnásť sezón a 1115 zápasov. Organizáciu Bruins pozná dokonale, keďže mal na starosti aj farmársky tím v Providence.

Informácie zverejnil web NHL.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Brodeur