Slovenskú hokejovú '20' čaká v Soči náročná konfrontácia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci v zápase o bronz vyhrali nad Švédmi
Zákrok slovenského brankára Denisa Godlu po strele jedného zo śvédskych hokejistov počas zápasu o bronz na MS hráčov do 20 rokov. Toronto, 5. január 2015. Foto: SITA/AP

SOČI 22. mája (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa od soboty do pondelka zúčastní na Pohári Čierneho mora v ruskom Soči, ktorý bude prvou konfrontáciou novotvoriaceho sa výberu. Na zverencov Ernesta Bokroša čakajú v olympijskom meste súboje s rovesníkmi z Ruska a Bieloruska.

„Do dejiska ZOH 2014 sme odcestovali vo štvrtok večer z Viedne cez Istanbul a odtiaľ s menším meškaním do Soči. Do hotela Azimut sme sa dostali až nad ránom. V samotnom Soči vládne príjemné jarné počasie s teplotou približne 25 stupňov Celzia. Trojzápasovú konfrontáciu začneme v sobotu o 15.00 h miestneho času, u nás bude o hodinu menej, duelom s Ruskom 2, v nedeľu večer nastúpime proti prvému výberu reprezentácie Ruska a v pondelok uzavrieme účinkovanie stretnutím s Bieloruskom. Základ tímu tvoria chlapci ročníkov 1996 a 1997, no máme tu aj ´deväťdesiatosmičku´. Je to však pre realizačný tím vedený trénerom Ernestom Bokrošom dobrá príležitosť vidieť širšie spektrum adeptov tejto vekovej kategórie do projektu centralizovanej prípravy SR 20. Mladíci majú za sebou krátky výcvikový tábor od začiatku týždňa na ľade MG Rinku v Trenčíne. Po ňom tréneri zužovali káder, doma zostali Lukáš Berák, Andrej Hatala a Christián Pavlas,“ informoval na webe SZĽH manažér družstva SR „20“ Roman Ulehla.

Vrcholom sezóny 2015/2016 budú pre slovenskú „dvadsiatku“ majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome rokov uskutočnia vo fínskych Helsinkách. V základnej skupine sa tím SR „20“ stretne s rovesníkmi z Bieloruska, Česka, Fínska a Ruska.

Nominácia reprezentačného družstva SR „20“ na hokejový turnaj o Pohár Čierneho mora 2015 v Soči:

Hráči: Martin Jendroľ, Oliver Košecký, Maroš Surový (všetci HC ‘05 Banská Bystrica), Ján Kožiak, Filip Vidovič (obaja HC Slovan Bratislava), Jozef Klenko, Lukáš König, Leonard Šinkovič (všetci MMHK Nitra), Boris Sadecký (HK Dukla Trenčín), Adrián Holešinský, Lukáš Hrušík, Lukáš Michalek (všetci MsHKM Žilina), Matej Florek, Miroslav Struška (obaja MHk 32 Liptovský Mikuláš), Martin Bodák, Jakub Kyčák (obaja HK Spišská Nová Ves), Christián Michalčin (HC Košice), Jozef Huňa, Matej Paločko (obaja HC Bílí tygři Liberec/ČR), Patrik Maier (Kamloops Blazers /Kan.), Kristián Ferleťák (Victoria Royals,/Kan.), Patrik Koch (Soo Eagles/USA)

Realizačný tím: manažér Roman Ulehla, tréner Ernest Bokroš, asistent trénera Norbert Javorčík, tréner brankárov Rudolf Jurčenko, kondičný tréner Ján Kovačič, lekár MUDr. Jozef Petro, maséri Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka

Program turnaja o Pohár Čierneho mora v Soči (časy sú v SELČ):

Sobota 23. mája: 14.00 h Rusko 2 – Slovensko, 17.30 Bielorusko – Rusko 1

Nedeľa 24. mája: 14.00 Rusko 2 – Bielorusko, 17.30 Slovensko – Rusko 1

Pondelok 25. mája: 14.00 Slovensko – Bielorusko, 17.30 Rusko 1 – Rusko 2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ernest BokrošNorbert Javorčík